,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Filistin Alimler Birliği Başkanı Ebu Ras: Aksa'nın muhafazası İslam aleminin boynunun borcudur

Filistin Alimler Birliği Başkanı Ebu Ras: Aksa'nın muhafazası İslam aleminin boynunun borcudur
Filistin Alimler Birliği Başkanı Şeyh Mervan Ebu Ras, Aksa Tufanı operasyonunun Kudüs'ün müdafaası için başlatılan bir operasyon olduğuna dikkat çekerek, Müslümanların direnişe destek vermesi gerektiğini belirtti.

Kur'an Nesli Platformu'nun bu yıl 5'incisini düzenlediği Namaz Çalıştayı, İstanbul'da bugün başladı.

Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Filistin Alimler Birliği Başkanı Şeyh Mervan Ebu Ras da katılım sağladı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Filistin Alimler Birliği Başkanı Şeyh Mervan Ebu Ras, Aksa Tufanı operasyonunun Kudüs'ün müdafaası için başlatılan bir operasyon olduğuna dikkat çekerek, Müslümanların direnişe destek vermesi gerektiğini belirtti.

"Gazze ve Mescid-i Aksa'nın muhafazası İslam aleminin boynunun borcudur"

Konuşmasını, programı düzenleyen Kur'an Nesli Platformu yetkililerine teşekkür ederek başlayan Ebu Ras, "İşgal rejimin ortakları olan başta ve ABD'nin saldırıları altında mücadele eden, hayatını kaybeden Gazzeli bacıların, abilerin ve mücahitlerin selamını size getirdim. Ben Gazzeliyim, halen orada yaşıyorum; orada doğdum, babam ve dedem orada doğdu. Bugün Gazze halkı ve Gazze direnişi başta işgal rejimi olmak üzere arkasındaki devletler ve NATO ülkelerini karşısına alarak Mescid-i Aksa'da yaşananlara karşı ümmet adına bir direniş gerçekleştirdi ve bu direnişin genel amacı da ayaklar altına alınan Mescid-i Aksa'nın izzetini ve şerefini bir an önce ayakta tutmak ve özgürleştirmektir. Gazzedeki Müslüman kardeşlerimizn başlattığı bu operasyon; Allah'ın topraklarında zulme uğramış olanlarına cihad izni vermesi ayeti ve kendi dinin müdafaa edenlerle beraberdir ayetinin tecellisidir. Filistin halkı, 1948'den beri Gazze halkı hergün farklı katliamlara maruz kalıyor. Bugün Filistin toprakları, Gazze ve Mescid-i Aksa'nın muhafazası İslam Alemi'nin boynunun borcudur ve her Müslümanların sorumluluğudur. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin hakkını savunmalıyız.  Peygamber Efendimiz'in tüm peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa'nın hakkınnı müdafaa etmek için çaba sarf etmeliyiz." dedi.

"Aksa Tufanı operasyonu tüm İslam ümmetine bir çağrıdır"

Ebu Ras, "Filistin toprakları Hazreti Ömer'in bize emaneti  ve Abdulhamid Han'ın muhafaza ettiği topraklardır. Abdulhamid, Osmanlı'yı yönetirken içerisine girdiği borçlara rağmen Yahudiler kendisine borçlarınızı ödeyelim bunun karşılığında Filistin'de bir toprak parçası verin dediğinde Abdulhamid; onları oaradan kovarak kendisine böyle birşeyin olmayacağını ifade ediyor. Daha sonra Yahudilerden bazıları Filistin topraklarındaki bir kilisenin sadece bir parça duvarının yıkık olduğu için imarı için Abdulhamid'e gelerek 'izin ver oradaki duvarı onaralım' dediğinde; Abdulhamid'in onlara vermiş olduğu cevap 'ben yaşadığım sürece size orada bu iş için bile toprak vermeyeceğim' olmuştur. Direniş erlerinin başlatmış olduğu Aksa Tufanı operasyonu tüm İslam ümmetine bir çağrıdır; gelin hep birlikte bu işgal rejiminin saldırıları sonucu Mescid-i Aksa'yı özgürleştirelim operasyonudur. Buradaki kardeşlerimiz direnişi başlattılar. İşgal rejimi Aksa Tufanı Operasyonundan önce 50 yaş ve üzeri şartıyla orada namaz kıldırıyor; ciddi anlamda Müslümanların orada namaz kılmalarını engelliyor ve daha öncesinde daha fazla bir şekilde Yahudi yerleşimcilerin Mesci-i Aksa'da kendi ibadetlerini yapmak istiyor ve işgal rejiminin sadece yapmak istediği bu değil onlar Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölmek ve bir şekilde orayı Müslümanların elinden almak istiyor. Bizde Gazze ehli olarak Filistin halkı olarak söylüyoruz ki; Mescid-i Aksa davasını 'Lailaheillallah Muhammedun Resulullah' diyen Müslümanın inanması ve bunu dininin bir parçası olarak gereken bir dava olarak görüyor ve bu hususta siz değerli Müslüman kardeşlerimizden ve İslam ümmetinden de istediğimiz; başlatmış olduğumuz direnişte sizleri de yanımızda görmektir. Gazze halkı başlatmış olduğu bu operasyonla İslam ümmetinin aciz kaldığı Kudüs'ü müdafaa davasında başlattığı bir operasyondur. Gazze ve direnişi İslam ümmetinin yerle bir olmuş olan izzetini bir daha ayağa kaldırma için ayağa kalkmış ve bu izzetin bu şekilde devam etmesi için direniyor hepinizin de izzetti için direnen Gazze halkının ve direnişinin başlatmış olduğu bu operasyonlar sonucu binlerce ton füzelerle, bombalarla Gazze halkı okullarda, hastanelerde, evlerindeler; hastaneler, okullar üzerlerine yıkılıyor ve kardeşleriniz bir bir can veriyor."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55