,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Fikri Işık: "Hiçbir ülke kendisine yönelik tehditlere kayıtsız kalamaz"

Fikri Işık: "Hiçbir ülke kendisine yönelik tehditlere kayıtsız kalamaz"
Bitlis'e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, hiçbir ülkenin kendisine yönelik tehditlere kayıtsız kalamayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, hiçbir ülkenin kendisine yönelik tehditlere kayıtsız kalamayacağını belirtti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Bitlis'e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, valilik ziyaretinin ardından kent esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardından AK Parti Bitlis İl Başkanlığının nisan ayı danışma kurulu toplantısına katılan Işık, burada katılımcılara hitap etti.

Gündeme dair bazı konulara değinen Işık, Bitlis'in sıradan bir şehir olmadığını belirtti.

Işık, "Hiçbir ülke kendisine yönelik tehditlere kayıtsız kalamaz. PYD/YPG, PKK'nın Suriye koludur. Bunu Avrupa, Amerika ve dünya çok iyi biliyor. Savunma bakanı olarak, bununla ilgili özellikle dosyaları hem Amerika Savunma Bakanlığına hem de NATO savunma bakanlarına verdim. Benim vermeme de gerek yok. Kendi istihbarat örgütlerini çağırsalar, PYD/YPG'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğunu net söylerler. Eğer söylemiyorlarsa ya o istihbarat örgütü değildir ya da kendi siyasilerinden bilgi saklıyorlar. Başka bir alternatif yok. Evet, bu terör örgütüyle Türkiye olarak mücadele etmek durumundayız. 'Efendim, PKK/YPG/PYD ile mücadele etmiyor; Kürtlerle mücadele ediyor.' Hayır, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizi kendi öz insanının dışında görmedi. Biz birbirimize bin yıldır kardeşlik bağlarıyla bağlıyız." dedi.

Irak'ta ve Suriye'de yaşanan problemlere karşı Türkiye'nin kapıları açtığını anlatan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Niye? Çünkü biz kardeşiz. Kardeşlik hukuku bunu gerektirir. Suriye'den 3,5 milyon civarında insanımızı misafir ediyoruz. Bunun hangisi Kürt, hangisi Arap, hangisi Ezidi, hangisi Süryani diye bakıyor muyuz? Bakmıyoruz. Bu bizim insanlık görevimiz ama sadece bizim mi insanlık görevimiz? Başkaları bunu niye düşünmez? Biz büyük bir medeniyetin varisleriyiz. Böyle zamanlarda kucağımızı ve gönlümüzü açarsak Rabbimin de bunu bereketlendireceğine inanıyoruz. Eğer şu son 6-7 senede Türkiye pek çok badireyi atlatabildiyse burada o mazlumların duasının da bir katkısı olduğunu düşünmek durumundayız."

Afrin'e yönelik harekâtla ilgili Işık, "Birileri, 'Afrin harekâtına doğudaki destek nasıl?' diye soruyor? Vallahi batıda ne kadarsa doğuda da o kadardır. Çok açık söylüyorum. Niye? Çünkü oradaki YPG/PYD'nin Türkiye'ye tehdit oluşturduğu kanaati batıda ne kadar yüksekse doğuda da o kadar yüksektir." ifadelerini kullandı.

Ziyaret ve temaslarının ardından kent merkezinden ayrılan Işık, Tatvan Belediyesini ziyaret ederek, muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi. Işık, muhtarlarla görüşmeden sonra kanaat önderleriyle basına kapalı toplantı yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55