,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

FETÖ'nün mahkûm ettiği Yusufi Aksona dünya evine girdi

FETÖ'nün mahkûm ettiği Yusufi Aksona dünya evine girdi
FETÖ'cü savcı ve hakimlerin çöreklendiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından müebbet hapis cezasıyla cezalandırılan Necmi Aksona, ailesinin organize ettiği düğünle dünya evine girdi.

2000'li yılların başında FETÖ'nün polis ve yargıdaki uzantıları tarafından oluşturulan kumpas ile tutuklanıp ağır hapis cezasına çarptırılan Necmi Aksona, ailesinin organize ettiği düğününe katılamadı.

FETÖ'cü savcı ve hakimlerin çöreklendiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından müebbet hapis cezasıyla cezalandırılan Necmi Aksona, ailesinin organize ettiği düğünle dünya evine girdi. Hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı düğünde Yusufi Akson'ın düğününe katılamaması duygulandırdı.

Açık alanda Hafız Sait Tink’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan düğünde, ilahi ve ezgiler okunurken, davetliler de hep birlikte halaya durdu.

Düğün töreninde misafirlere hitap eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Ali Arslan, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananların tahliye edildiğini ancak 28 Şubat FETÖ ve hâkimleri tarafından mağdur edilen Necmi Aksona ve arkadaşlarının halen suçsuz yere zindanda olduğuna dikkat çekti.

Arslan,  "Yirminci asırda bütün gençliğimizi, annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, evlatlarımızı Hazreti Resulullah’ın yoluna kurban ettik. 'Ya Resulullah, yeter ki senin davan sağ olsun, biz ölüme hazırız' dedik. İşte dava budur. Bizim gençlerimiz bunu yaşadılar. Zalimlerin elinden işkence çektiler. Ya Resulullah, gel şu zalimlerin zindanlarının kapılarını aç." diye belirtti.

Düğün sonrası Necmi Aksona’nın ailesi İLKHA'ya yaptıkları açıklamada hüzün ve gözyaşıyla bir düğün yaşadıklarını söylediler. Hükümet yetkililerine seslenen Aksona ailesi, suçsuz yere zindanlarda olan bütün Müslümanların salıverilmesini istedi.

Necmi Aksona’nın annesi Suna Aksona, yıllardır suçsuz yere cezaevinde olan çocuğu için gözyaşları döktüğünü anlattı.

Anne Aksona, "İstiyorum ki oğlum artık tamamen çıksın. Şu an oğlumun düğünü yapılıyor, görüyorum ve içim parçalanıyor. Düğün olmasına rağmen evde hüzün ve gözyaşı var." ifadelerini kullandı.

Duygularını anlatmakta güçlük çektiğini belirten Necmi Aksona’nın ablası Sevim mülkef, "Kardeşim cezaevinde. Şu anda isterdik ki kardeşim de burada düğünde olsun, bizimle birlikte bu mutluluğu, sevinci hepimiz paylaşalım. Suçsuz yere yatan mahkûmlar artık evlerinde olsun, yuvalarında olsunlar. Biz de mutlu olalım onlar da mutlu olsunlar." dedi.

Bir yandan hüzün bir yandan sevinç yaşadıklarını dile getiren Necmi Aksona’nın bir diğer ablası Gülseren Kurt ise "Kardeşim Allah yolunda, Allah'ın davasını yaşadığı için içeride. Hiçbir zaman başımız yere inmedi, hiçbir zaman yanlış bir şey yapmadı. Biz onunla gurur duyuyoruz. Hükümete buradan sesleniyoruz, nereye kadar bu böyle sürecek? Artık ömrü içerde çürüdü. Artık yeter bu zulme dur desinler. Her sene bir umut veriyorlar, özgür bırakılacaklarını söylüyorlar seviniyoruz. Sonra bu konuşmaların üzerini kapatıyorlar, hiç konuşulmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55