,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 21 °C

Fetih işgal değil ihya ve inşa hareketidir

Fetih işgal değil ihya ve inşa hareketidir
Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğü tarafından Mekke Fethinin 1390’ıncı yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlerinden Erman Şahin tarafından okunan mesajda, fethin bir işgal değil bir inşa ve ihya hareketi olduğuna vurgu yapıldı.  

Mesajına Allah'a hamd ve Hazreti Muhammed'e salat ve selam ile başlayan Şahin, "Mekke; Hazreti İbrahim’in (Aleyhi Sellam) Tevhid inancının sembolü olan Kâbe’yi oğlu Hazreti İsmail (Aleyhi Sellam) ile birlikte inşa ettiği; Peygamberimizin, kutlu doğumuna yakın bir zamanda Ebabil kuşlarıyla Ebrehe ve ordusunun darmadağın edildiği; Hazreti Peygamberin doğup büyüdüğü, gençlik yıllarını geçirdiği ve vahyin indiği kutsal bir şehirdir.

‘Oku’ emrinin verilmesi ile birlikte vahyin nuruyla nasiplenen Müslümanlar, kendi öz yurdunda garipsenmiş, türlü türlü işkence ve eziyetlere maruz kalmış, kendilerine boykot uygulanmış ve bu kutsal şehirden zulmen çıkarılmışlardır. Peygamber Efendimizin 'Şu yeryüzünde bana en sevimli yer' dediği bu şehirden hicret etmek zorunda bırakıldı. Ancak Yüce Allah, kutlu bir fetihle habibine Mekke’yi fethetmeyi nasip etti. Böylelikle Mekke’de putlar alaşağı edilerek Kâbe-i Muazzama tümüyle şirkten arındırıldı. Hakkın galip, batılın zail olduğu bu fetihte, İslam ile insan arasına giren tüm engeller bertaraf edildi."

"Fetih; sadece toprakları, sınırları genişletmek değildir. Aynı zamanda gönülleri de fethetmektir"

"Fethin işgal değil zulüm karşısında adaleti ihya etmektir" diyen Şahin, "Fetih; sömürgecilerin yaptığı yağma, yıkma ve yakma eylemlerini barındıran bir işgal eylemi değildir. Aksine insanları hem dünya hem de ahiret saadetine kavuşturan bir ihya ve inşa hareketidir.

Fetih, zulüm ve sömürü sistemleri karşısında adaleti tesis etmektir.

Fetih, kötülüğe bir set olup iyiliğe açılan bir kapıdır.

Fetih ile beraber insanların akıl, can, mal, din ve neslin güvenliği güvence altına alınır. Bundan dolayı Mekke'nin fethine sadece tarihi bir olay penceresinden bakmamak gerekir." dedi.

“Fetih günlerinde yılbaşı adı altında büyük günahlar işlenmektedir”

Fethin gerçekleştiği mübarek günlerde fethin ruhuna uymayan etkinliklerin yapıldığını belirten Şahin, şunları söyledi: “Böylesine fetih dolu bu günlerde maalesef yılbaşı adı altında büyük günahlar işlenmekte; İslam’a, gelenek ve göreneklerimize uymayan adetler türetilmektedir.  Peygamber Efendimiz (sav) “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.’’(Ebu Davud) hadis-i şerifin hakikati unutulmamalı ve yılbaşına kutsallık atfedilmemelidir.

Yılbaşı, Müslümanlar için Miladi takvimin başlangıcından öteye ne dini ne de kültürel bir anlam ifade etmektedir. O günde, her gün yapılması gerektiği gibi ömür sermayesinden geçen her günün muhasebesi yapılır ancak.

Bu münasebetle Mekke’nin Fethi yıl dönümünde, bu kutlu fethi yâd ederek bu ruhla tekrar dirilmeyi, gönülleri fethetmeyi, İslam âleminde de zaferlerle dolu günlerin müjdecisi olma ümidiyle Yüce Rabbimizden hayırlara vesile olmasını dileriz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55