,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Evleri yıkılan aile mağdur edildi

Evleri yıkılan aile mağdur edildi
İstanbul Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde bir binanın çatı piyes katının kaçak olduğu iddiasıyla yıkılan dairede kalan aile mağdur edildi.

​İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bir binanın çatı piyes katının kaçak olduğu iddiasıyla yıkılan dairede kalan aile mağdur edildi.

İstanbul’un birçok semtinde binaların bazı katları kaçak yapılaşma ille imar ediliyor. Bu tür durumların tespit edilmesi ya da şikâyet halinde yıkımı gerçekleştirilebiliyor.

Dubleks olan dairesinin hukuksuz bir şekilde yıkıldığını ve mağdur olduğunu illeri süren Mehmet Singir, "Benim dairem resmiyette zaten çatı piyes, ek olarak yaptığım yer sadece balkonu kapatmak, onu da aşağı kata su damlamasın diye yaptım. Zabıta ekipleri yıkıma geldiklerinde onlara göre, gayri resmi olan yerin haricinde içerde aile ve eşyalar olduğu halde resmi olan yeri de yıkarak beni mağdur ettiler." dedi.

"Yıkıma karşı değilim ama adil olsunlar"

"Ben burayı 8 yıl önce, ilk yapıldığı zaman satın aldım. İki yıl önce de balkonu kapattım. Benim durumumda yüzlerce kişi varken sadece benim yerimi yıkmalarını adil görmüyorum." diyen Singir, "Yıkıma karşı değilim ama adil olsunlar, eğer yıkım olacaksa herkesin ki yıkılmalı, adalet olacaksa herkese olmalı" diyerek yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

Yıkılan evini doğudan mağdur olarak gelen bir vatandaşa tahsis ettiğini söyleyen Singir, "Arkadaşımın kalacak yeri yoktu, onu alıp buraya yerleştirdim. Belediye bize 4 gün müsaade etti fakat bu süre içinde ev bulmak çok zor." şeklinde konuştu.

"Eşyalarımızı almaya bile müsaade edilmedi"

Singir, "Bir hafta daha bize müsaade edilmesini istedik, bu süre de eşyalarımızı alalım diye ama müsaade edilmedi ve eşyalar dairedeyken yıkım yapıldı. Eşyalar toz toprak içerisinde kaldı. Sanki biz yeniden bina yapmışız gibi bize zulmettiler." ifadelerini kullandı.

Evde çocuklarıyla beraber mağdur olan Nimet Bozkurt da yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: "Ben Mehmet Singir’in yakın arkadaşıyım. İki senedir bu çatı katını bize tahsis etmişti. Biz mağdur durumdaydık, Mehmet de mağduriyetimiz giderilsin diye bize yardımcı oldu, Allah kendisinden razı olsun. Belediye yıkım kararı için cuma günü bize haber verdi ve pazartesi günü yıkım gerçekleşti. Çocuklarım ve eşyalarım içindeyken yıkım başladı. Zaten mağdurduk üzerine bir mağduriyet daha eklendi." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55