,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan Şırnaklı kadınlar HDP il binası önünde eylem yaptı

Evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan Şırnaklı kadınlar HDP il binası önünde eylem yaptı
Şırnak’ta evlatları dağa çıkarılan aileler, yaptıkları yürüyüşün ardından HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı.

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını PKK saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlar ile şehit ve gazi aileleri, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından HDP İl Başkanlığı binası önüne geldi.

Ellerinde, dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP" sloganları attı.

HDP İl Başkanlığı önünde toplanan partililerde yüksek sesli müzik ve zılgıtlarla eylemi bastırmaya çalıştı.

14 yaşındaki oğlunun 5 yıl önce dağa kaçırıldığını belirten Hamdiye Arslan, evladını HDP'den istemek için her hafta İdil ilçesinden geldiğini, eylemi sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Arslan, "Çocuklarımızı 14 yaşında hayatının baharında bizden koparıp aldılar ciğerimizi yakıp dağa kaçırdılar ne hakları vardı buna. Her alanda HDP insan haklarından bahsediyor. Bu mu onların insan hakları savunması çocuklarımızı küçük yaşta dağa götürerek nasıl hak olabiliyor. Biz çocuklarımızı istiyoruz almayana kadar da eylemimiz her hafta sürecek.  Oğlumdan sonra ne uyku uyuyabiliyorum ne düzgün yemek boğazımızdan geçiyor. Artık yeter çocuklarımızı bize versinler anaların gözyaşları dinsin. Anaların gözleri çocuklarının yolunu gözlemesin artık."şeklinde konuştu.

Arslan konuşmasının devamında, “Çocukların dağa götürülmesinin HDP’nin eliyle gerçekleştiğini ifade eden Arslan, HDP’li siyasetçilerin çocukları yurt dışında okurken garibanların çocuklarının dağa kaçırıldığını belirtti. Kürt ve Türklerin kardeştir. Aynı bayrak altında yaşıyoruz. HDP bu kirli siyasetten vazgeçsin garibanların çocuklarını artık dağa götürmeyi bıraksın" diye konuştu.

Oğlu Metin Üstek'in 5 yıl önce piknik bahanesiyle zorla dağa kaçırıldığını, sağlığı el verdikçe oğlunu HDP'den istemek için her perşembe eylem yapacağını belirten anne Emine Üstek de şöyle konuştu: "Ben sağ olduğum müddetçe buraya gelmeye devam edeceğim. Ben oğlumu HDP’den istiyorum, oğlum nerdeyse bana getirsinler. Allah onlardan razı olmasın çocuklarımızı dağa götürenlerden. Milletin çocuklarını dağa götürüyor, Allah onların yardımcısı olmasın."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55