Euro-Med: israil, Gazze'de 6 gün içinde 400 evi yerle bir etti
Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), tarafından yapılan açıklamada, "israil, 6 günde Gazze'nin en büyük yerleşim bölgelerinden Zeytun Mahallesi'ni adeta yerle bir etti. Yaklaşık 400 evi uzaktan kumandalı patlayıcılar, yüzlerce hava saldırısı ve top atışıyla yok etti. Saldırılar nedeniyle mahalledeki 90 binden fazla kişi yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı." denildi.
Açıklamaya göre mahalle sakinlerinin zorla göç ettirildiği, patlamalar ve bombardıman nedeniyle enkaz altında kalan ölü ve yaralıların da çıkarılamadığı belirtildi.
Açıklamada, evler, okullar ve camilerin hedef alındığına dikkat çekilerek, siyonist rejjimin bu saldırılarının Gazze'yi tamamen işgal etme ve mahalleleri boşaltma amacı taşıdığı, yaşananların "sistematik bir soykırım politikası" olduğu kaydedildi.
Siyonist rejim sözde Güvenlik Kabinesi, 8 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.