,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Esnaftan boykot kararı: Bu iş yerinde israil ürünleri satılmaz

Esnaftan boykot kararı: Bu iş yerinde israil ürünleri satılmaz
İstanbul Üsküdar'da bir kafe işletmecisi, aldığı boykot kararı sonrasında işletmesinin camına "bu işyerinde israil ürünleri satılmaz" yazısını asmanın yanı sıra, işletmenin olduğu sokağa dev Türkiye, Filistin Bayrağı ve Ebu Ubeyde posteri astı.

 

İşgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markalara tepkiler çığ gibi büyüyor.

İstanbul Üsküdar ilçesi Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan bir kafenin işletmecisi; günlerdir Filistin'de soykırım uygulayan işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markaları boykot kararı aldı. İşletme, artık boykot listesindeki ürünlerin satışını yapmayacak.

İşletmesinin camına "bu iş yerinde israil ürünleri satılmaz" yazısını asan esnaf Abdulmuttalip Kökten, işletmesinin olduğu sokağa da dev Türkiye, Filistin Bayrağı ve Ebu Ubeyde posteri astı.

Caddeden geçenler, duyarlı esnafa anlamlı davranışından dolayı teşekkür ediyor.

"Siyonistlerin mallarından sattığımız her bir mal; Müslüman kardeşlerimize birer mermi, bomba olarak dönüyor"

Boykota 3 gün önce başladığını belirten duyarlı esnaf Abdulmuttalip Kökten, "Kampanyamızın amacı safımızın belli olmasıdır. Dünyada yapılan bir zulmün karşısında bizimde Hazreti İbrahim'in hikayesindeki bir karınca misali katkımız olsun. Bizim siyonistlerin mallarından sattığımız her bir mal; Müslüman kardeşlerimize birer mermi, bomba olarak dönüyor. Biz buna alet olmak istemiyoruz. Biz vicdani olarak böyle bir şey yapmak istemiyoruz." dedi.

Diğer esnaflara çağrıda bulunan Kökten, "Biraz elinizi vicdanınıza koyarak, düşünün. Bu zulme ortak olmayalım." şeklinde konuştu.

"Biz en azından safımızı belli ettik; isteyen safımıza katılabilir"

Kampanyaya olumlu tepkilerin geldiğini dile getiren Kökten, "Tepki yok, 10 numara bir teşekkürle karşılaşıyoruz. Tebrikler çoğalıyor, insanların hoşuna gidiyor. Ben inanıyorum ki; biraz cesur olursak kimse karşımızda da duramaz. Esnaflardan çok nadir tepkiler var, onlarda bizi çok ilgilendirmiyor. Safımız ve yerimiz belli. Biz en azından safımızı belli ettik; isteyen safımıza katılabilir. Buradaki esnaf kardeşlerimize de aynı şeyi söyledim. İnşallah Bulgurlu Caddesi'nde böyle 3-5 yer daha yapacağız. Safımızı belli ederek, bayraklarımızı asacağız. Bizim elimizden gelen şey budur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55