,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Eskişehir'de hafızlığını tamamlayan 45 öğrenciye icazetleri verildi

Eskişehir'de hafızlığını tamamlayan 45 öğrenciye icazetleri verildi
Eskişehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğinde örgün öğretimle birlikte hafızlıklarını tamamlayan 45 öğrenci, düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülüklerine bağlı çeşitli Kur'an Kurslarında örgün öğretimle birlikte hafızlıklarını tamamlayarak icazet belgesi almaya hak kazanan hafızlar için İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Erkek Öğrenciler İçin Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Reşadiye Camiindeki programda, kentteki çeşitli Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'i hıfzeden 45 erkek öğrenciye icazet belgeleri ile hediyeler verildi.

Hafızlık İcazet Merasimi programına Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Vali Yardımcısı Salih Altun, Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Müftüsü Bekir Gerek,  İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

"Hafızlık, büyük bir onur ve nişane"

Vali Yardımcısı Salih Altun, programda yaptığı konuşmada, hafızlık vasfının büyük emek ve fedakârlıklarla elde edilebildiğini söyleyerek, "Ben de hem İl Milli Eğitim Müdürlüğünden hem de Müftülükten sorumlu vali yardımcısı olarak bu gururu yaşıyorum. Hem Müftülüğümüze hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Hafızlık, büyük bir onur ve nişane. Siz, bir taraftan Kur'an'ı zihinlerinize ve gönüllerinize nakşederken diğer taraftan Kur'an ahlakıyla ahlaklanacak, Kur'an-ı Kerim'in güzelliklerini diğer insanlara anlatacak, yaşantınızda gösterecek ve Kur'an'ın güzelliklerini bütün insanlığa örnekleriyle ispat edecek kişilersiniz." dedi.

"Bugün bu kadar imkân varken Kur'an öğrenmeden dünyadan göçersek bunun hesabı biraz zor olur"

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de hafızlığın devamlılığının önemini vurgulayarak, "Eskiden '7'den 70'e' derdik. Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi 4-6 yaştan başlamak suretiyle ölünceye kadar herkese Kur'an öğrenme imkânı sunuyor. Camilerimizde, Kur'an kurslarımızda arzu edenler dilekçe vererek, 'Biz 15-20 kişi burada Kur'an öğrenmek istiyoruz' dediklerinde hemen Müftülüğümüz oraya bir görevli göndererek Kur'an'ı öğrenme imkânı sunuyor. Bugün bu kadar imkân varken Kur'an öğrenmeden dünyadan göçersek bunun hesabı biraz zor olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

Tören, öğrencilere hafızlık belgelerinin takdimi ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55