Eski işgalci generallerden itiraf: israil Gazze’de "Yeni bir HAMAS” ile karşı karşıya
Eski işgalci generaller, Gazze’de devam eden soykırımın seyriyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Eski general Yitzhak Brik, HAMAS’ın sahadan silindiği yönündeki resmi söylemleri reddederek, Kassam Tugayların yeniden güçlendiğini ve gerilla savaşı taktikleriyle toparlandığını ifade etti.
Brik, “Gözlerimizin önünde yeni bir HAMAS doğuyor. HAMAS, başladığı gibi, bir gerilla örgütü olarak yeniden örgütleniyor.” dedi.
Açıklamalara göre, HAMAS’ın bugün yaklaşık 40 bin direniş savaşçısına sahip olduğu ve bu sayının saldırı öncesindeki kapasitesine oldukça yakın olduğu kaydedildi.
İşgal rejimi yetkililerin, HAMAS’ın “sakatlandığı” yönündeki açıklamalarına karşı çıkan Brik, “HAMAS hiçbir zaman ordu olmadı. Bu nedenle Genelkurmay Başkanı’nın iddia ettiği gibi askeri kapasitelerini kaybetmeleri söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.