Erzurum merkezli “phishing” dolandırıcılığı operasyonunda 68 şüpheli yakalandı
Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, “phishing” yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik çalışma yürüttü.
Yaklaşık 5 aylık fiziki ve teknik takip sonucunda, şüphelilerin ülke genelinde vatandaşları araç kiralama vaadiyle dolandırdığı, banka hesap hareketliliğinin 2 milyar 232 milyon 735 bin 886,08 TL olduğu tespit edildi.
9 Şubat tarihinde Erzurum merkezli olmak üzere 28 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon yapılan iller: Adana, Antalya, Amasya, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Trabzon, Karabük, Van, Yalova ve Kocaeli.
Operasyonlarda 68 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 2 ruhsatsız tabanca, şarjör ve fişekler, 2 pompalı av tüfeği, 4 uyuşturucu hap ile çok sayıda dijital materyal ve SIM kart ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 56 şüpheli tutuklanırken, 12 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla etkin mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.