,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Erkek öğrenci Hafızlık yarışması Türkiye Finali Şırnak'ta yapıldı

Erkek öğrenci Hafızlık yarışması Türkiye Finali Şırnak'ta yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki Kur'an kursları arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması'nın Türkiye finali Şırnak'ta gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen Hafızlık Türkiye Finali Yarışması Şırnak Geylani Camii'nde yapıldı.

Yarışmanın birincisi Kahramanmaraş İli on iki şubat Kuran Kursu öğrencisi Yusuf Eren Gülmez, ikincisi İstanbul'dan Abdulsamet Gün, üçüncü Muhammed Mustafa Selami oldu.

Şırnak Geylani Camii düzenlenen yarışmaya, belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 öğrenci, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

"Bugün de insanlık yeni bir kurtuluş arıyor. Bu kurtuluş yine İslamiyet'tedir"

Erkek öğrenci Hafızlık yarışması Türkiye Finali Şırnak'ta yapıldı

Şırnak Valisi Osman Bilgin birinci olan Yusuf Eren Gülmez'e belgesini verirken

Program sonunda yaptığı konuşmada kurtuluşun yine İslamiyet'te olduğunu söyleyen Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Özellikle günümüz dünyasında insanlığın kurtuluşu olan İslam'a ne kadar ihtiyacımız olduğunu hem bireysel hem toplumsal alarak yakinen müşahede ediyoruz. Bugün de insanlık yeni bir kurtuluş arıyor. Bu kurtuluş yine İslamiyet'tedir. Ama maalesef ki bizler Müslümanlar ve dünyadaki diğer insanlar ne zaman ki teorik olarak İslamiyet'i yaşayıp uygulamaya geldiğimizde İslamiyet'ten uzaklaştığımızda nasıl durumlara düştüğümüzü hepimiz görüyoruz. Bu nedenle bizim kurtuluşumuz, İslam'ın ipine ve Kur'an-ı Kerim'e ve aynı zamanda Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetine sarılmaktır. Yüce Allah hafızlarımızın sayısını arttırsın. Yüce Allah insanlığı içinde bulunduğu durumdan kurtaracak, güzel insanların yani Anadolu'nun topraklarının Mevlana'sı, Yunus Emre'si, Hacı Bektaşi Veli'si, İbrahim Hakkı Efendi'si, Veysel Karani'si yapsın. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Erkek öğrenci Hafızlık yarışması Türkiye Finali Şırnak'ta yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Komisyon Başkanı Yaşar Çuhadar

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Komisyon Başkanı Yaşar Çuhadar, "Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü her yıl hafızlık yapan Kur'an kursları arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, hafızlık yarışmasını her yıl düzenlemektedir. Öğrencilerimiz ilk önce kendi Kur'an kurslarında dereceye girerler ondan sonra ilçe, il ve bölgede dereceye girdikten sonra 7 bölgeden birinci olan hafızlarımız Türkiye finalinde yarışıyorlar. 7 bölgeden 7 hafızımız Türkiye finaline katıldı. Biz komisyon olarak hafızlarımızın ilk olarak ezber derecesine baktık. 2'nci değerlendirme tecvid ile harflerin mahreçlerine baktık. 3'üncü değerlendirmemiz de 10 puanlık değerlendirmede eda ve sadasına baktık ve Kur'an-ı Kerim'i hangi makamda okudu veya düz mü okudu diye değerlendirerek bugünkü yarışmamızı tamamladık. Yarışmaya katılan hafızlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Erkek öğrenci Hafızlık yarışması Türkiye Finali Şırnak'ta yapıldı

Türküye birincisi Yusuf Eren Gülmez

Türküye birincisi Yusuf Eren Gülmez, "Kurs hocalarıma, aileme teşekkür ediyorum. 3 yılda hafızlığı tamamladım ve Türkiye finalinde birinci oldum. İl ve bölgede birinci olduktan sonra Türkiye geneli birinci oldum. Mutluyum beni destekleyen aileme ve tüm hocalarıma teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55