,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 24 °C

Eritre Âlimler Birliği: Her Müslüman, kendisine "Filistin'e neler kazandırdım?" diye sormalı

Eritre Âlimler Birliği: Her Müslüman, kendisine "Filistin'e neler kazandırdım?" diye sormalı
Eritre Âlimler Birliği Medya ve İlişkiler Sekreterliği Sekreter Yardımcısı Şeyh Ebu Ammar İsmail, her Müslüman'ın, Filistinli kardeşlerine yardım etmekle mükellef olduğunu belirtti.

Eritre Âlimler Birliği Medya ve İlişkiler Sekreterliği Sekreter Yardımcısı Şeyh Ebu Ammar İsmail, her Müslüman'ın, Filistinli kardeşlerine yardım etmekle mükellef olduğunu belirterek, bir Müslüman'ın kendisine "Ben Filistin'e neler kazandırdım?" sorusunu yöneltmesi gerektiğini ifade etti.

Bir Müslüman'ın kendisine "Ben Filistin'e neler kazandırdım?" sorusunu yöneltmesi gerektiğini belirten İsmail, "Her birimiz ne kazandırdığımıza bakalım. Her birimiz bu savaştan sorumluyuz

Eritre Âlimler Birliği Medya ve İlişkiler Sekreterliği Sekreter Yardımcısı Şeyh Ebu Ammar İsmail, Eritre halkını Filistin halkını desteklemek üzere harekete geçmeye çağırdı.

Eritre Âlimler Birliği Medya ve İlişkiler Sekreterliği Sekreter Yardımcısı Şeyh Ebu Ammar İsmail, 2021 yılında ilan edilen ve her yıl recep ayının son cuma günü başlayan "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla İLKHA'ya açıklamalarda bulundu

Eritre halkının Filistin'deki kardeşlerini desteklemekten geri durmayacağını belirten İsmail, Allah-u Teala'nın Kur'an-ı Kerim'de Müslümanların, birbirlerini desteklemeye çağırdığını hatırlattı.

İsmail, "Bu nedenle, ümmetin çabalarını ve tüm kesimlerini, maddi, yardım, sözle veya sağlanabilecek her şeyle kardeşlerimizi desteklemek için el ele vermeye yönlendirmeliyiz. Tüm Müslümanlar, gencinden yaşlısına, alimlerden liderlere kadar aileler, kadınlar ve çocuklar tüm gayretlerini Filistin'e yardım etmeye yönlendirmeli." diye konuştu.

Bir Müslüman'ın kendisine "Ben Filistin'e neler kazandırdım?" sorusunu yöneltmesi gerektiğini belirten İsmail, "Her birimiz ne kazandırdığımıza bakalım. Her birimiz bu savaştan sorumluyuz. Biz Eritre Âlimler Birliği olarak Eritre'deki tüm kardeşlerimizi ve halkımızı infak etmek ve mümkün olanı sağlamak, desteklemek, dua etmek, tanıtmak için seferber olmaya davet ediyoruz. Bu hepimizin görevidir. Ta ki Allah bu kutlu davanın amaçlarına ulaşmasını dileyene kadar bunu sürdürelim." ifadelerini kullandı.

Allah'ın izniyle zaferin ve fethin yakın olduğunu söyleyen İsmail, "Ey Müslüman, bu savaşta nerede durduğuna ve bu savaşta ne kazandırdığına bakmalısın ki Allah'ın askerlerinden, Allah'ın yardımcılarından, Allah'ın, Resulünün ve müminlerin destekçilerinden olasın. Allah sizi sevdiği ve razı olduğu şeye muvaffak etsin. Cenab-ı Allah'tan Kudüs'ü özgürleştirmesini diliyoruz ve Cenab-ı Allah bize mübarek Mescid-i Aksa'da secde etmeyi ve namaz kılmayı nasip etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55