Ergani'de bitmeyen çile: Bozuk yollar ve elektrik kesintileri

Ergani'de bitmeyen çile: Bozuk yollar ve elektrik kesintileri
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kurumların yaptığı altyapı çalışmaları sonrası bozuk vaziyette bırakılan yollar ile tekrarlanan elektrik kesintileri mağduriyetlere neden oluyor.

Ergani ilçesinde bazı cadde ve sokaklarda yürütülen çalışmalar sonrası onarılmadan bırakılan yollar adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Sadece bu sorunla kalmayan ilçe sakinleri elektrik kesintilerinden dert yanıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uğur Uşar, ilçede yıllardır devam eden yol sorunlarının kurumların yürüttüğü altyapı çalışmalarıyla daha da ağırlaştığını belirterek, çalışmaların koordineli yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Kemaliye Mahallesi ile Fatih Mahallesi'nin sınırında bulunduklarını ifade eden Uşar, ilçedeki yolların uzun yıllardır bozuk durumda olduğunu belirtti. TEDAŞ, Diyargaz, DİSKİ ve diğer kurumların kazı çalışmalarının mevcut yol sorunlarını artırdığını dile getiren Uşar, "TEDAŞ, Diyargaz, DİSKİ ve diğer kurumların yürüttüğü kazı çalışmaları, mevcut yolları daha da kötü hale getirdi. Vatandaşlarımız yaşadıkları sıkıntıları ve mağduriyetleri partimize gelerek dile getiriyor. Biz de bu sorunları yıllardır gündeme taşıyor, haber yapıyor ve yetkilileri çözüm üretmeye çağırıyoruz." dedi.

"Sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulmuyor"

Ergani'deki temel sorunlardan birinin problemlerin sürekli gündeme gelmesine rağmen çözüme kavuşturulmaması olduğunu belirten Uşar, "Aslında ilçemizin en büyük sorunlarından biri, sorunların olduğu yerde kalması ve bir türlü çözüme kavuşturulmamasıdır. Yetkililer geliyor, gidiyor ancak değişen bir şey olmuyor. Özellikle elektrik kesintileri vatandaşlarımızı canından bezdirmiş durumda. Ergani'nin hemen hemen her bölgesinde gece gündüz elektrik kesintileri yaşanıyor. Biz parti olarak elbette yapılan çalışmalara karşı değiliz. Çalışmalar yapılsın, yollarımız güzelleşsin, elektrik hatlarımız daha güçlü hale gelsin. Ancak bütün bunların planlı ve programlı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bir bakıyorsunuz, yukarıdaki caddede bir ekip, yan caddede ise başka bir ekip çalışma yapıyor. Bu çalışmaların koordineli yürütülmemesi vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Uğur Uşar

Çalışmaların koordinasyonsuz yürütülmesi nedeniyle ulaşımda da sorunlar yaşandığına dikkat çeken Uşar, yakın zamanda kendisinin de benzer bir durumla karşılaştığını şu ifadelerle anlattı:

"Geçen gün ben de benzer bir durumla karşılaştım. Evden çıktığımda şehir merkezine, yani çarşıya gidemedim. Oradaki yetkiliye kendimi tanıtarak çarşıya nasıl ulaşacağımı sordum. Bunun üzerine hemen kamyonun çekilmesi ve kepçenin kaldırılması talimatı verildi, ardından yol açıldı. Peki, vatandaş ne yapacak? Engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız var. Bu insanların ulaşımını nasıl sağlayacağız? Ayrıca araçların ön takımları da Ergani'nin bozuk yollarında büyük zarar görüyor. Vatandaşlarımız bu konuda ciddi mağduriyet yaşıyor."

"Elektrik kesintileri esnafı mağdur ediyor"

Elektrik kesintilerinin de planlı ve programlı şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Uşar, "Elektrik kesintilerinin de daha planlı ve programlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Son bir haftadır ilçe merkezinde, özellikle esnafın yoğun olduğu çarşı bölgesinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu durum esnafımızı mağdur ediyor. Elektrik kesintisi yapılacaksa çalışmaların mümkün olduğunca gece saatlerinde yürütülmesini istiyoruz. DEDAŞ ekipleri çalışmalarını gece yapabilir. Çünkü gündüz saatlerinde esnafımız dükkânını açsa bile elektrik olmadığı için iş yapamıyor. Elektrikle çalışan birçok iş kolu var. Bugün çarşıya baktığımızda dükkânlarını açamayan veya iş yapamayan esnafımızın dükkânlarının önünde oturduğunu görüyoruz." dedi.

Halkın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirten Uşar, son olarak, "Biz bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve yetkililerin vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermesini istiyoruz. Yetkililerden beklentimiz, ilçeye gelip inceleme yaptıktan sonra yeniden gitmeleri değil, sorunlara kalıcı çözümler üretmeleridir. Talebimiz budur." diye belirtti.

Ergani'de bitmeyen çile: Bozuk yollar ve elektrik kesintileri

Ergani'de bitmeyen çile: Bozuk yollar ve elektrik kesintileri

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.