,
  • BIST 10261.2
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 25 °C

Erdoğan: “Suriye’de, Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir”

Erdoğan: “Suriye’de, Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir”
AK Parti Üsküdar İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Suriye’de, Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir." dedi.

AK Parti Üsküdar İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Suriye’de, Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir. Amerika’nın, İngiltere ve Fransa’yla birlikte rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir defa daha gördük ki, bu iş öyle pansuman tedbirlerle olmuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Üsküdar İlçe 6. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongre öncesinde Vakıfbank Spor Salonu önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salona geçerek, partililere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.


“BÖLGEMİZDE OYNANAN OYUNLARI TERSİNE ÇEVİRİYORUZ”

Türkiye’nin, yıllardır Ensar olup milyonlarca Suriyeli kardeşini bağrına basarak, sınır ötesi operasyonlarla kardeşlerinin yurtlarını özgürleştirerek, bölgesinde oynanan oyunları tersine çevirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Suriye’de, Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir. Amerika’nın, İngiltere ve Fransa’yla birlikte rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir defa daha gördük ki, bu iş öyle pansuman tedbirlerle olmuyor” dedi.

“SURİYE HALKININ ARKASINDA SADECE TÜRKİYE VARDIR”

Suriye’yi güvenli ve yaşanabilir bir yer hâline getirme çabalarını sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’den başka, bu ülkede faaliyet gösterip de, Suriye halkına güvenli bir gelecek vaat eden hiçbir güç yoktur. Evet, Suriye’de sahaya ‘bozulanı düzeltmek’ için giren Türkiye’den başka başkasını göremezsiniz. Her terör örgütünün arkasında bir ve birkaç ülkenin siluetine rastlayabilirsiniz, ama Suriye halkının arkasında sadece Türkiye vardır.”

Suriye’de havanın dumanlı ve kimin kimle ne yaptığının meçhul olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece bizim sözümüz, icraatımız ve niyetimiz açıkça ortadadır. Peki, biz ne diyoruz: ‘Suriye’deki tüm terör örgütlerine karşıyız’ diyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55