,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Erdoğan: "Savunma sanayiinde Türkiye şampiyonlar ligine yükselmiştir”

Erdoğan: "Savunma sanayiinde Türkiye şampiyonlar ligine yükselmiştir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Savunma sanayiinde Türkiye şampiyonlar ligine yükselmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı.

Programda yaptığı konuşmada ödül kazanan kişileri, kuruluşları ve firmaları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin geleceği için çalışan, düşünen, üreten ve özgün fikirleriyle çığır açan tüm firmalarımıza ülkem, milletim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Yenilikçilik alanında öne çıkan isimleri bir araya getiren bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, Türkiye İnovasyon Haftası’na katkı sunan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ticaret Bakanlığımızı bu etkinlik vasıtasıyla ekonomiye katma değer sağlayan çalışmaları sebebiyle kutluyorum” diye konuştu.

cumhurbaskani-erdogan-turkiye-inovasyon-haftasi-001.jpg

“SAVUNMA SANAYİİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONLAR LİGİNE YÜKSELMİŞTİR”

“İnovasyonun Yeni Yüzyılı” teması altında gerçekleştirilecek etkinliklerin, önlerinde yeni ufuklar açacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her yıl farklı bir temada düzenlenen İnovasyon Haftası, hem Türkiye’nin zengin birikimini hem potansiyelini hem de çoğu kere mahdut imkânlara rağmen şirketlerimizin elde ettiği başarıları ortaya koyuyor. Burada paylaşılan her bir başarı hikâyesiyle, milletimizin zorluklar karşısında pes etmeyen çelikten iradesine bir kez daha şahit oluyoruz. Her alanda olduğu gibi iş dünyasında da meselenin sadece kaynak değil, aynı zamanda bir yürek meselesi olduğunu müşahede ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin, “iman varsa imkân da vardır” diyerek önlerine çıkan bentleri yıka yıka hedeflerine doğru yürüdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle ki daha 5, 10 yıl öncesine kadar ülkemizin esamesinin dahi okunmadığı pek çok alanda bugün Türk şirketleri referans alınan, örnek gösterilen, adımları yakından takip edilen konuma ulaşmıştır. Özellikle savunma sanayiinde Türkiye şampiyonlar ligine yükselmiştir” diye ekledi.

cumhurbaskani-erdogan-turkiye-inovasyon-haftasi.jpg

“TÜRKİYE, SALGIN KRİZİNİ GÜÇLÜ SAĞLIK VE ÜRETİM ALTYAPISI SAYESİNDE EN AZ HASARLA ATLATMIŞTIR”

Türkiye’nin, gelişmiş ülkeler dâhil tüm dünyayı derinden sarsan salgın krizini güçlü sağlık ve üretim altyapısı sayesinde en az hasarla atlattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kısıtlamalar dolayısıyla insanların haftalarca evden dışarı çıkamadığı, Batılı ülkelerde market raflarının günlerce boş kaldığı, bırakın sokaktaki vatandaşı, sağlık çalışanlarının bile maskeye ulaşamadığı, tedarik zincirlerindeki kırılmalar nedeniyle birçok yerde üretimin durma noktasına geldiği hâsılı dünyanın daha önce hiç görmediği sahnelerin yaşandığı o sancılı, o sıkıntılı günlerde Türkiye olarak biz ekonomide kontak kapatmadık” dedi.

Batılı ülkeler bile kamu yatırımlarına ara verirken Türkiye’nin mega projeler dahil yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürdüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şirketlerimizi üretime, ticarete, istihdama devam etmeleri noktasında hem teşvik ettik hem de kendilerine gereken her türlü desteği sağladık. Zor günlerinde devletimizin desteğini yanında hisseden firmalarımız da çalışarak, üreterek, yeni pazarlar bularak, yeni ürünler geliştirerek krizi fırsata çevirme yolunda gerçekten takdire şayan bir başarı yakaladılar. İhracat rakamlarından büyüme ve istihdam oranlarına birçok temel veride bunun müspet yansımalarını gördük, görüyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Salgına rağmen ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren sayılı ülkelerden dünyada biriyiz. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 11,4’lük büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik.”

Kaynak: tccb.gov.tr
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55