,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

Erdoğan Rusya-Ukrayna müzakerelerinde konuştu: Ateşkes ve barış herkesin faydasına olacak

Erdoğan Rusya-Ukrayna müzakerelerinde konuştu: Ateşkes ve barış herkesin faydasına olacak
Rusya-Ukrayna müzakerecilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir an önce ateşkesin ve barışın sağlanması herkesin faydasına olacaktır. Görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda müzakereler için bir araya gelen Rusya-Ukrayna heyetlerine hitap etti.

Heyetlerin toplantılarının ve yapacakları görüşmelerin şimdiden iki ülke ile bölge ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, müzakere sürecinin, barışa dair ümitleri yeşerttiğini söyledi.

Erdoğan, "Ülkeleriniz adına büyük gayret gösterdiniz. Bu yüzden sizleri şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum." dedi.

Türkiye olarak barış ve istikrar için bölgede ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiç bir zaman kaçınmadık ve kaçınmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir." diye belirtti.

"Bir an önce ateşkesin ve barışın sağlanması her kesin faydasına olacaktır"

Erdoğan, "Ölen her insan, yıkılan her bina, refah yolunda harcanması gerekirken havaya savrulan toprağa gömülen her kaynak ortak geleceğimizden kopartılan bir değerdir. Bu trajediyi durdurmak tarafların elindedir. Bir an önce ateşkesin ve barışın sağlanması her kesin faydasına olacaktır. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz. Gelinen aşama itibarıyla heyet üyeleri olarak sizler tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Liderlerinizin yönlendirmesiyle barışın temelini atıyorsunuz. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya biz hazırız. Bugün Özbekistan'a resmi ziyarette bulunmak üzere bu konuşmamdan sonra Taşkent'e hareket ediyorum. Ancak Dışişleri Bakanımı ihtiyaç duymanız halinde sizlere gereken desteği vermesi maksadıyla İstanbul'da bırakıyorum. Her iki ülkenin meşru kaygılarını giderecek uluslararası toplumun muteber kabul edeceği bir çözüme ulaşılması mümkündür. Sizlerin barışın yeniden tesisi için inisiyatif almaktan kaçınmayacağınıza inanıyorum. Malumunuz görüşmelerde ara buluculuk rolümüz bulunmuyor. Ancak sizler talep ettiğiniz müddetçe ihtiyaç duyduğunuz sürece kolaylaştırıcı imkanları sağlamaya devam edeceğiz." (İLKHA)

cumhurbaskani-erdogan-rusya-ukrayna-muzakeresi.jpg

cumhurbaskani-erdogan-rusya-ukrayna-muzakeresi-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-rusya-ukrayna-muzakeresi-002.jpg

cumhurbaskani-erdogan-rusya-ukrayna-muzakeresi-003.jpg

cumhurbaskani-erdogan-rusya-ukrayna-muzakeresi-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55