,
  • BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C

Erdoğan: "Netanyahu sen zalimsin ve devlet terörünün başındasın"

Erdoğan: "Netanyahu sen zalimsin ve devlet terörünün başındasın"
İstanbul Arnavutköy'de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış töreninde konuşan Netanyahu'nun kendisi hakkındaki ifadelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu sen zalimsin ve devlet terörünün başındasın" dedi.

Netanyahu'nun kendisi hakkındaki ifadelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu sen zalimsin ve devlet terörünün başındasın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Arnavutköy'de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Arnavutköy Belediyesi önünde gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında kendilerinin, Filistinli mazlum ve mağdurlara sahip çıkmasından rahatsız olan Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye alçak ifade ve iftiralarla saldırdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu başbakanın Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci olmakla, kadınları ve çocukları katletmekle suçladığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail Başbakanının sanıyorum herhâlde dili sürçtü. Herhâlde kendilerinin Filistin'de işgalci olduklarını, Filistin topraklarındaki kadınları, çocukları, her yaştan on binlerce masum insanı dünyanın gözü önünde silahla, bombayla, tecritle öldürdüğünü söyleyecekti. Netanyahu, sen yanlış kapıya vurdun. Erdoğan mazlumların sesidir, sen zalimlerin sesisin. Sen devlet terörü estiriyorsun. Siz kadınları, çocukları tekmeleyerek, yavruları tekmeleyerek, askerinizle, polisinizle sürükleyerek götürüyorsunuz. Netanyahu, sen zalimsin zalim ve devlet terörünün başındasın. Bu sadece ve sadece sana uyuyor, Erdoğan'a uymaz. Türkiye, masumlarla değil teröristlerle mücadele ediyor. Bu mücadelenin bedelini de binlerce şehit, on binlerce gazi olarak 40 yıla yakın süredir verdik-veriyoruz. Ülkemizde 'kendi gözündeki merteği görmez, başkasının gözündeki çöpe söz eder' diye bir söz vardır. İsrail'in kendi günahlarının, işlediği insanlık suçlarının, yaptığı katliamların, yıkımların hesabını vermeden kimseye ithamda bulunmaya hakkı yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında konuştu

Konuşmasında CHP'ye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin yakası rozetli siyasetçilerinin yanı sıra sanatçı-yazar kılıklı borazanlarının da olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlardan üç kişinin geçtiğimiz günlerde CHP'nin resmî yayın organı olan bir televizyonda kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara değindi.

"Biz kaderin üstünde bir kadere inanmışız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye ve benim hakkımda atıp tutmuşlar. Ne mi demişler? Önce 'gergedan nesli' deyip millete hakaret ederek işe başlamışlar. Sonra 'her şey sandıkla çözülmez' demişler. Hızlarını alamayıp işi iç savaş goygoyculuğuna kadar götürmüşler. Sorsanız demokratlar, sanatçılar. Ama sandığa, yani milletin iradesine zerre kadar saygıları yok. Başka ne demişler? Şayet kendi istedikleri gibi bir demokrasi uygulaması olmazsa, belki lideri -yani beni- ayaklarından asarlarmış. Yahu hepiniz, topunuz cellat olsa ne yazar? Biz şehadete inanmışız, biz kaderin üstünde bir kadere inanmışız. Ama sizin imanınızda böyle bir şey yok. İmanınız yok ki onu konuşalım. Bununla yetinmemişler, 'belki mahzenlerde zehirlenerek ölür' demişler. O da yetmemiş, 'belki başka liderlerin yaşadığı sonları yaşayabilirler' demişler. Geçmişteki darbeleri hatırlatıp 'bakalım darısı kimin başına' demişler. Hepsinin sonunda da CHP'nin aralarında bölücü örgütün güdümündeki yapının da bulunduğu çeşitli partilerle yaptığı ittifakla destek istemişler."

Söz konusu kişilerle ilgili yargıda gereğinin yapılacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sanatçı müsveddesi, bütün bunlar bunun bedelini ödeyecekler, sonuna kadar kovalayacağız. Aynısıyla cevap versek, kendimizi onlarla aynı seviyeye alçaltmış oluruz. Sadece diyorum ki; CHP budur, bunların siyaseti millî iradeyi küçümsemek, millete hakaret etmektir. Bunların karakteri milletin inancına, değerlerine, seçtiklerine düşmanlık yapmaktır" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55