,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan: Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz?

Erdoğan: Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz?
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail insani değerleri çiğnedi, Batı ateşkes çağrısı dahi yapamayacak acziyette." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkent Taşkent’te düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çeken Erdoğan, 15 Kasım'da İstanbul'da uluslararası toplantı yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, "Filistin bayrağına tahammülleri yok. İsrail insani değerleri çiğnedi, ev, okul, hastane ve ibadethaneleri bombalıyor. Batı, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak acziyette. İnsani ateşkesin sağlanması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini Mısırlı kardeşlerimizin de desteğiyle El-Ariş Havalimanına sevk ettik. İnsani yardımlarımız sürüyor, acıların dinmesi için dayanışma şart." diye konuştu.

11 bin çocuk ve kadın şehid edildiğine dikkati çeken Erdoğan, "Akan kanın durması noktasında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak sergileyeceğimiz duruş çok çok önemli. Filistin davamızın savunulmasında birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok mühim. Hatırlayın Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar. Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta Amerika, Batı hep birlikte sessizler. Çocuk ve kadın… Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada özellikle Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkarmayacaksak, yükseltmeyeceksek sesimizi ne zaman yükselteceğiz?" diye sorudu.

Batılı ülkelerin tam desteğini alan işgal rejimi, insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, üniversiteleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Sürekli insan hak ve hürriyetlerinden, demokrasiden bahseden batılı ülkeler ise israil'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bu ülkeler ve kuruluşlar, bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak kadar acziyet içindeler. Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakanlara fikir özgürlüğü bahanesiyle göz yumanlar, Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadesini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55