,
  • BIST 9947.98
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Erdoğan: İstanbul'a yapılan her yatırım ve hizmetin ülke ötesine ulaşan etkileri oluyor

Erdoğan: İstanbul'a yapılan her yatırım ve hizmetin ülke ötesine ulaşan etkileri oluyor
Zeytinburnu Millet Bahçesi ve Buz Adası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın gözde şehri olan İstanbul'a yapılan her hizmetin, her yatırımın ülkenin tamamına ve ötesine ulaşan etkilerle dönüşü olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih'in milletimize yadigârı İstanbul sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gözde şehridir. İstanbul aşığı bir Cumhurbaşkanınız olduğunu bilin. Bu şehre yaptığımız her hizmetin, her yatırımın ülkenin tamamına ve ötesine ulaşan etkilerle dönüşü olmaktadır. Bu anlayışla İstanbul'un en güzide ilçelerinden olan Zeytinburnu'nda toplu konutlardan millet bahçelerine pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Çırpıcı Millet Bahçesi'ni daha önce hizmete açmıştık. Bugün eski askeri lojmanlar bölgesindeki 5 Telsiz Millet Bahçesi resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Merkezefendi Millet Bahçesi projelendirme çalışmaları sürüyor. Toplu konutta, kentsel dönüşümde de ilçemizde önemli adımlar attık." dedi.

"İnşallah bu kampanya ile milyonlarca vatandaşımızı ilk defa ev sahibi yapacağız"

Başlattıkları toplu konut kampanyası hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz haftalarda 'ilk evim ilk işyerim' adıyla 500 bin konut, 1 milyon arsa, 50 bin işyeri hedefiyle yeni bir kampanya başlattık. Türkiye'ye bugüne kadar 1 milyon 170 bin sosyal konutu kazandırmış bir hükümet olarak inşallah bu kampanya ile milyonlarca vatandaşımızı ilk defa ev sahibi yapacağız. Ülkenin 81 ilinde olduğu gibi İstanbul'umuz ve Zeytinburnu'muz da hissesini alacaktır. Diğer yandan bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaları da titizlikle takip ediyor, neticelendiriyoruz. Bu çerçevede ilçemizin Sümer Mahallesi'ndeki Sahil Park Evleri bölgesinde 2 bin 168n konut ve 151 dükkân inşa ettik." diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına gerçekleştirdiği ziyareti de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bay Kemal sen bizim Türkiye'de yaptığımız eserlerle Türkiye dışında ancak turistik seyahat yaparsın. SSK'nın başındayken çocuğunu, torununu nasıl SSK'lı yaptığının hesabını sorun. Bunların tüm halefiyesi tacizdir, yolsuzluktur ve yoksulluktur. Bu CHP nedir? Çöp çukur çamur. 94'te geldiğimizde İstanbul böyle miydi? Bilesiniz ki yarın da bugünkü sıkıntıları aşacağız. Bunun için diyorum ki, gelin Türkiye yüzyılının önünü hep beraber açalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55