,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Erdoğan: İnsanlığın geleceğini, Filistin ve Kudüs meselesi belirleyecek

Erdoğan: İnsanlığın geleceğini, Filistin ve Kudüs meselesi belirleyecek
Uluslararası Zeytin Dağı Barış Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlığın geleceğini, Filistin ve Kudüs meselesinde verdiği imtihanda elde edeceği neticenin belirleyeceğini kaydetti.

Uluslararası Zeytin Dağı Barış Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin ve Kudüs meselesi, sadece bir milletin, bir coğrafyanın, bir şehrin davası değildir. Maruz kaldıkları zulüm, katliam ve haksızlıklar sebebiyle Filistinliler, dünyadaki tüm mazlumların sembolüdür. Tarih boyunca, Musevilerin, Hristiyanların ve Müslümanların kutsal şehri olan Kudüs ise insanlığın ortak değerler etrafında toplanabilme idealinin sembolüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Uluslararası Zeytin Dağı Barış Ödülleri Töreni ve “Kudüs’ün Son Yüzyılı” belgeseli galasına katıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonundaki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirdi.

“FİLİSTİN VE KUDÜS’Ü SAVUNMAK, DOĞRU VE HAK OLAN NE VARSA SAVUNMAK DEMEKTİR”

Konuşmasında, Filistin ve Kudüs meselesinin, sadece bir milletin, bir coğrafyanın, bir şehrin davası olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Maruz kaldıkları zulüm, katliam ve haksızlıklar sebebiyle Filistinliler, dünyadaki tüm mazlumların sembolüdür. Tarih boyunca, Musevilerin, Hristiyanların ve Müslümanların kutsal şehri olan Kudüs ise insanlığın ortak değerler etrafında toplanabilme idealinin sembolüdür. Dolayısıyla, Filistin’i ve Kudüs’ü savunmak, kadim insanlık tarihi boyunca iyi olan, güzel olan, doğru olan, hak olan ne varsa, hepsini de savunmak demektir” dedi. Farklı dinlerden, kültürlerden ve coğrafyalardan bireyler olarak bu nedenle bir arada olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlığın geleceğini, Filistin ve Kudüs meselesinde verdiği imtihanda elde edeceği neticenin belirleyeceğini kaydetti.

“VİCDANLARIN NASIR TUTTUĞU BİR DÜNYA, ACINACAK DURUMDADIR”

“Kulaklarını Filistinli kadınların, çocukların, erkeklerin çığlıklarına kapatmış olanlar, eğer kendilerini daha huzurlu ve güvenli bir dünyada hissediyorlarsa, ortada çok daha vahim bir durum var demektir. Vicdanların nasır tuttuğu bir dünya daha güvenli değil, sadece daha acınacak durumda demektir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’a şükür, bir kısmını bugün burada ağırladığımız gibi, maşeri vicdanın temsilcileri ortaya çıkıyor da, umutlarımızı koruyabilmemizi sağlıyor. Tıpkı bembeyaz karın içinden çıkmayı başarıp baharın müjdecisi olarak bizleri selamlayan kardelen çiçekleri gibi, zulmün ortasından birer vicdan ve adalet abidesi olarak yükselen bu insanlara müteşekkiriz” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55