,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan: “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceklerini zannedenler, bu milleti hiç tanımıyor”

Erdoğan: “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceklerini zannedenler, bu milleti hiç tanımıyor”
Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceklerini zannedenler, anlaşılan bu milleti hiç tanımıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceklerini zannedenler, anlaşılan bu milleti hiç tanımıyor. Malikânelerde ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar bize hukuk dersi veremez” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni’ne katıldı. Atatürk Caddesinde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“DEVLET İŞLEYİŞİNDE EN UFAK BİR ZAFİYET OLUŞMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Konuşmasında Türkiye’nin, 24 Haziran’da sıradan bir genel seçim süreci yaşamadığını ve yönetim sistemi değişikliği yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16 Nisan halk oylamasında milletimizin takdiriyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, tüm kurum ve unsurlarıyla beraber ilk kez uygulanmaya başlandı. 9 Temmuz’daki yemin törenimizin ardından hem yönetim mimarimizi oluşturduk, hem de kabinemizi belirledik. Ardından da bakan yardımcılarımızın ve bazı üst düzey kamu görevlilerimizin atamalarını yaptık. İnce eleyip sık dokuyarak, çok titiz bir çalışmayla inşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Bir taraftan atamalarımızı yaparken, diğer taraftan da milletimize hizmet yolculuğumuzun kesintiye uğramamasına özen gösteriyoruz. Devletimizin işleyişinde en ufak bir zafiyetin oluşmaması için büyük gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSENİN BİZİ HEDEFLERİMİZDEN ALIKOYMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“2017 yılında yüzde 7,4 büyüyen ekonomimiz, bu senenin ilk çeyreğinde de yüzde 7,4 bir büyüme oranına imza attı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında birinci, G-20 içerisinde ise ikinci sıraya yerleşti. Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen ikinci çeyrekte de büyümeye devam edecek, 2018 senesini yine rekor bir oranla tamamlayacağız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceklerini zannedenler, anlaşılan bu milleti hiç tanımıyor. Koynunda büyüttükleri, malikânelerde ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar, kusura bakmasın, bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar, bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bugüne kadar adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun tüm devletlerle eşitliği ve karşılıklı saygıyı esas alan, göz hizasında bir ilişki kurduk.

“MESELELERİN ÇÖZÜMÜ SÜKÛNETTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselelerin çözümünün sükûnet, suhulet, müzakere ve diplomaside olduğunu vurgulayarak, “Bunun dışındaki her yolun sonu çıkmaz sokak olacaktır. Kimsenin tehditle, cezayla, yaptırımla bu millete attıracağı tek bir adım yoktur. Bu süreçte doğruları söylemekten, hak bildiğimiz gerçekleri ifade etmekten asla imtina etmeyeceğiz. Sürecin sonunda muhataplarımız nezdinde de aklıselimin galebe çalacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55