,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Erdoğan: "Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil üzerine gidebilmektir"

Erdoğan: "Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil üzerine gidebilmektir"
Partisinin Bartın mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asıl mesele, problemlerle, cesaretle yüzleşme iradesini gösterebilmektir. Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil, üzerine gidebilmektir." dedi.

Dünyada sorunsuz, sıkıntısız hiçbir ülkenin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asıl mesele, problemlerle, cesaretle yüzleşme iradesini gösterebilmektir. Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil, üzerine gidebilmektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Bartın mitingine katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Altyapı olarak ne kadar gelişmiş, ekonomik olarak ne kadar ilerlemiş olursa olsun dünyada sorunsuz, sıkıntısız hiçbir ülkenin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesele sorunlar, sıkıntılar, belirsizlikler değil, bunlara nasıl çözüm aradığınızdır. Asıl mesele, problemlerle, cesaretle yüzleşme iradesini gösterebilmektir. Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil, üzerine gidebilmektir." diyerek "Nerede aşılması gereken bir engel varsa onu asla görmezden, duymazdan gelmeyecek, kararlılıkla üzerine gideceğiz." mesajını verdi.

"Filyos Limanı'nın 2023'te hizmete sunacağız"

150 yıllık bir proje olan ve bölgenin kaderini tayin etmesi beklenen Filyos Limanı altyapı inşaatında yarıya geldiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu projeyle Batı Karadeniz'de kuzey-güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verilecek bir liman komplesi hayata geçiriliyor. Proje sadece Bartın'ın değil, Zonguldak'ın ve Karabük'ün de ortak projesi olacak. Limanın ve bağlantılı projelerin faaliyete geçmesiyle, bu şehirlerimiz tüm Karadeniz'in ana ihracat merkezi olacak. Altyapı inşaatını seneye tamamlayacağımız Filyos'ta üstyapı inşasına da 2021 yılında başlayıp 2023 yılında inşallah limanı hizmete sunacağız." dedi.

"Taşkömürü havzasındaki hak sahiplerine tapularını vereceğiz"

Bartın'ın 1910 tarihli Havza-i Fahmiye Kanunu'ndan kaynaklanan bazı tapu problemlerinin olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP senelerdir bu meseleyi istismar ettiğini, hiçbir çözüm teklifi getirmediği gibi sorunun müsebbibi AK Parti hükûmetleriymiş gibi bir hava oluşturmaya çalıştığını ifade etti.

33 yıl önce çıkarılan kanunun ne Zonguldaklı, ne de Bartınlılara bir kolaylık sağlamadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "2015 senesinde oturduk bu kanunu yeniden detaylıca çalıştık, eksikleri-noksanları tespit ettik ve sizlerin lehine olacak şekilde değiştirdik. Hassas bir araştırmayla Türkiye taşkömürü havzasında kadastro çalışması yaparak hak sahiplerini belirledik. Bartın'da Havza-i Fahmiye'den mağdur toplam 1000 vatandaşımızı tespit. Hak sahiplerine yakında tapularını peyderpey vermeye başlıyoruz." diye konuştu.

CHP'nin, iktidarları döneminde sebep oldukları, çıkardıkları ekonomik sorunların çözümünü IMF kapılarında aradığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak iktidara geldikten sonra IMF'e olan önceki dönemlerden kalma 23,5 milyar dolarlık borcu ödediklerini ve 2013'te sıfırladıklarını hatırlattı.

Altyapı olarak ne kadar gelişmiş, ekonomik olarak ne kadar ilerlemiş olursa olsun dünyada sorunsuz, sıkıntısız hiçbir ülkenin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19,5 trilyon dolarlık millî gelire sahip Amerika Birleşik Devletleri'nin de ekonomik problemlerinin olduğuna, Fransa'nın 'çalışan sarı yelekliler' gibi çok ciddi bir sosyal problemlerinin bulunduğuna, iki asır önce sanayi devrimine imza atmış İngiltere'nin Brexit'ten kaynaklanan dertlerle baş etmeye çalıştığına dikkat çekti.

"Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil, üzerine gidebilmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Hayatın tabii akışı içinde bunların olması gayet normaldir. Aksini iddia etmek, aksini söylemek akıl kârı olmadığı gibi, çok büyük bir yalandır. Mesele sorunlar, sıkıntılar, belirsizlikler değil, bunlara nasıl çözüm aradığınızdır. Asıl mesele, problemlerle, cesaretle yüzleşme iradesini gösterebilmektir. Asıl mesele, sorunları halının altına süpürmek değil, üzerine gidebilmektir. İşte 17 yılda ülkemiz bunu sağladı, 17 yılda işte bundan dolayı biz başarılı olduk, inşallah bundan sonra da aynısını yapmayı sürdüreceğiz. Nerede aşılması gereken bir engel varsa onu asla görmezden, duymazdan gelmeyecek, kararlılıkla üzerine gideceğiz. Eğitimde, sağlıkta, altyapıda, sanayide, tarımda, istihdamda, sosyal desteklerde inşallah Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine muhakkak taşıyacağız." (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55