,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Erbaş'tan anne ve babalara çağrı: Çocuklarınızı Kur'an kurslarına gönderin

Erbaş'tan anne ve babalara çağrı: Çocuklarınızı Kur'an kurslarına gönderin
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kış Kur'an kurslarımız, 11 Eylül'de başladı, 8 ay boyunca devam edecektir, bu çok önemli bir fırsat ve imkândır. Anne babaları çocuklarını kurslarımıza göndermeleri noktasında davet ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV ekranlarından yayınlanan "İyilik Vakti" programının konuğu oldu.

Mevlid-i Nebi Haftası'nın toplumla kaynaşmanın, buluşmanın ve kucaklaşmanın en önemli vasıtalarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, milletin ve bütün İslam âleminin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik etti.

Başkan Erbaş, "Ey Nebi! Biz seni ancak bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı olarak gönderdik. O'nun izniyle Rabbinin yoluna bir davetçi ve etrafını aydınlatan bir kandil olarak gönderdik." ayet-i kerimesini anımsatarak, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) müjdeleme, uyarıcılık, davetini, tebliğini, vaazını, nasihatini, irşadını, mürşitliğini yapmış ve bütün bu saydığım vasıflarda en güzel örnektir." dedi.

"Dünya ülkeleri içerisinde 'En İyi Hac Organizasyonu Yapan Ülke' ödülünü aldık"

Hac konusuna da değinen Erbaş, "Bu yıl hacda milletimiz adına iftihar etmemizi sağlayan bir ödül aldık. Dünya ülkeleri içerisinde 'En İyi Hac Organizasyonu Yapan Ülke' ödülünü aldık ve bunun için Rabbimize şükrediyoruz. Bu da aynı zamanda bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bizim bundan sonraki yıllarda çıtayı düşürmek şöyle dursun daha yukarıya doğru çekmek için bize bir sorumluluk yüklüyor." diye konuştu.

"Hac da bu kadar donanımlı sağlık hizmeti veren bir ülke yok"

Hacılara verilen sağlık hizmetinden de bahseden Erbaş, şöyle konuştu:

"Mekke'deki hastanemizde 450 kadar personel çalıştırıyoruz, bunun 350'si neredeyse doktor. Yani bir ilimizdeki tam teşekküllü hastane gibi bizim Mekke'de hastanemiz var ve başka ülkelerden de bu kadar donanımlı sağlık hizmeti veren bir ülke yok, bununla da iftihar ediyoruz. Bununla kalmıyoruz Arafat'a çıkamayacak durumda olan hastalarımız oluyor. O hastalarımızı ambulansla alıp Arafat'ta kurmuş olduğumuz çadır hastanelerde tedavisi devam eder bir şekilde vakfelerini yaptırıp tekrar Mekke'ye taşıyoruz. Bu da ülke olarak hakikaten bizim hac organizasyonunda en ince noktalara kadar dokunan bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi gösteriyor. Bundan sonra inşallah bu ödülü de aldığımıza göre çıtayı daha da yukarılara çekmeye çalışacağız."

"4-6 yaş Kur'an kurslarımızda yapmış olduğumuz çalışmalara benzer bir çalışmayı hacca taşıdık"

Erbaş, bu yıl çocuklarıyla hacca gelen ailelere verilen hizmete ilişkin de, "Çocuklarıyla birlikte hacca gelen ailelerimizi bir kafilede topladık ve onlara yönelik Türkiye'de özellikle 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda yapmış olduğumuz çalışmalara benzer bir çalışmayı hacca taşıdık. Otellerinde onlara özel alanlar, oyun alanları hazırladık. Başlarındaki hocalarımız çocuklarımıza temel dini bilgiler eğitimi verdi." dedi.

"Bu yıl 34 buçuk milyon insana kurban eti ulaştırdık"

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) vekâletle kurban organizasyonunun iyilik hareketinin en önemli vasıtalarından birisi olduğunun altını çizerek, "Yıl boyunca kurban etini bekleyen milyonlarca insan var ki biz bu yıl bu milyonlarca insandan 34 buçuk milyonuna ulaştık elhamdülillah, bu da 745 bin hisse kurban demektir. Bu bir yardımlaşmadır, dayanışmadır ve dinimizin en güzel dayanışma örneklerinden birisidir. Hem Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlileri, TDV'mizin görevlileri hem de gönüllüleri eliyle kılı kırk yararcasına milletimizin emanetine sahip çıkarak bunu gerçekleştirmiş olmamızın bahtiyarlığını yaşıyoruz." diye konuştu.

"Fas ve Libya için yardım kampanyası başlattık"

Fas'taki deprem ve Libya'daki sel felaketi için TDV'nin "Şimdi Kardeşlerimizin Yanındayız" sloganıyla yardım kampanyası başlattığını ifade eden Başkan Erbaş, "TDV-AFAD iş birliğiyle deprem bölgesine ve sel olan bölgeye yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim en önemli çalışma alanlarımızdan birisidir, dünyanın neresinde bir felaket olursa biz oraya koşmak zorundayız. İnşallah en kısa zamanda hem Fas'ta depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarma noktasında hem de Libya'da yaşanan sel felaketine maruz kalan kardeşlerimizin yaralarını sarmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, TDV ve AFAD olarak elimizden gelen gayreti gösteririz." açıklamalarında bulundu.

"Kur'an-ı Kerim hediyelerini müftülüklerimiz ve Kur'an kurslarımızdan alabilirler"

Okullarda seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden en az birini tercih eden öğrencilere verilecek Kur'an-ı Kerim hediyesine ilişkin Erbaş, şunları söyledi:

"Gençlerimizi, çocuklarımızı Kur'an'la buluşturmak kadar güzel bir şey var mı? Kur'an'la buluşmak için vasıtalara sarılmak lazım. Devletimizin bütün okullarımızda seçmeli Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler dersini koymuş olması çok büyük bir gelişmedir ve büyük bir kazanımdır. Biz öğrencilerimizi teşvik ediyoruz, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak zaten bu bizim görevimiz."

Erbaş, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim hediyelerini il ve ilçe müftülükleriyle Kur'an kurslarına müracaat ederek alabileceklerini söyledi.

Bu yıl yaz Kur'an kurslarında 3 milyona yakın öğrenciye eğitim verildiğine işaret eden Başkan Erbaş, "Şimdi kış Kur'an kurslarımız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızla birlikte 11 Eylül'de başladı, 8 ay boyunca devam edecektir, bu çok önemli bir fırsat ve imkândır. Anne babaları çocuklarını kurslarımıza göndermeleri noktasında davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55