,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Erbaş: Mevlid-i Nebi Haftası’nda Peygamber Efendimizi yeniden anlamaya çalışıyoruz

Erbaş: Mevlid-i Nebi Haftası’nda Peygamber Efendimizi yeniden anlamaya çalışıyoruz
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Trabzon’da yapımı tamamlanan Yeşilyalı Hacı Hasan Efendi Kur’an Kursu Külliyesi, Trabzon Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camii ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yeşilyalı Hacı Hasan Efendi Kur’an Kursu Külliyesi’nin açılışında konuşan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirildiğini dile getirdi.

Erbaş, "Kur’an-ı Kerim 13 yıl Mekke’de, 10 yıl Medine’de Efendimizin tebliği ve daveti ile kısa zamanda insanların gönüllerini önce aydınlattı, sonra karanlıklardan aydınlığa çıkardı. O gün bugündür dünyanın her yerinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenen, öğreten, yaşayan ve beldeleri Kur’an’la aydınlatan milyonlarca Kur’an aşığı, sevdalısı geldi geçti." dedi.

"Mevlid-i Nebi Haftası’nda Peygamber Efendimizi yeniden anlamaya çalışıyoruz"

Mevlid-i Nebi Haftası’nda olduklarını hatırlatan Erbaş, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimizin doğumunun 1452. yılının haftasını kutluyoruz. Onun insanlığa kazandırdığı değerleri yeniden anmak, anlamak, hatırlamak, hatırlatmak ve yaşamak için bunu bir vesile kılıyoruz. Mevlid-i Nebi Haftası’nda bütün illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde Peygamber Efendimizi yeniden anlamaya çalışıyoruz. Bugün ne mutlu bizlere ki Efendimizin Mevlid-i Nebi Haftası’nda Onun en büyük mucizesi olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in öğrenileceği, öğretileceği, yaşanacağı bir müesseseyi, bir külliyeyi açmak gibi hayırlı bir işi yapıyoruz."

Daha sonra Trabzon Üniversitesi kampüsü içinde yapımı tamamlanan Trabzon Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camii ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin Açılışı Töreni’ne katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada cami isminin Allah’ın isimlerinden birisi olduğunu hatırlatarak, "Nasıl ki El Cami ismiyle Rabbimiz mahlukatını, merhametiyle kuşatıyorsa, müminlerin ibadethanesine verdiğimiz cami de müminleri sıcaklığıyla içine almaktadır, kuşatmaktadır. Rengi, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun hepsini bağrına basmaktadır." diye konuştu.

Erbaş, İslam medeniyetinde İslami ilimler veya İslami olmayan ilimler diye bir tasnif olmadığına işaret ederek, "İlahiyat ilimleri ne kadar İslamiyse, astronomi, fizik, kimya, tıp, matematik hepsi de bizim için İslami ilimdir. Onun için cami ve üniversite buluşmasını bugün burada gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Camilerin mihraplarıyla, kürsüleriyle, minberleriyle bir eğitim yuvası olduğunu ifade eden Erbaş, "Ülkemizin her yerinde, 90 bin camimizde hocalarımız ilmihal, hadis, tefsir ve diğer derslerle Kur’an-ı Kerim eğitimi, öğretimi dersleriyle çocuk, genç, yetişkin, kadın, erkek herkese hizmet ediyorlar." dedi.

Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarına ilişkin, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, şu ana kadar 1,5 milyon çocuğu ilimle, irfanla donatmaya çalıştıklarını söyledi.

Açılışlara, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55