,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 24 °C

Erbaş: "Dinimizi ve Kitabımızı öğrenmenin ehemmiyetini çocuklarımıza rol model olmakla kavratabiliriz"

Erbaş: "Dinimizi ve Kitabımızı öğrenmenin ehemmiyetini çocuklarımıza rol model olmakla kavratabiliriz"
"2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı"nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur’an-ı Kerim’in hikmet ve hakikatlerini insanlıkla buluşturmak, hizmetlerin en hayırlısıdır, amellerin en güzelidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı", Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Muğla’da yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Erbaş, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Her yaştan vatandaşı Kur’an öğrenmeleri için kurslara davet eden Erbaş, geçen yıl 210 binlere ulaştıklarını, bu yıl, geçen yılki rakamı katlayacak bir rakam beklediklerini söyledi.

"Vatandaşın durumuna göre kurs saatini ayarlayabiliriz"

Erbaş, Kur’an kurslarını vatandaşların hizmetine açtıklarını ve vatandaşlardan gelen talebe göre de uygulama yapabileceklerini ifade ederek, "Yaş önemli değil, kaç yaşında olursa olsun, erkek, kadın, genç, çocuk kim olursa olsun müftülüklerimize müracaat etsinler, kendileri için hangi saat uygunsa biz o saate göre onlara program ayarlayabiliriz, planlayabiliriz." diye konuştu.

Devletin, kanunla "toplumu din konusunda aydınlatma" görevini Diyanet İşleri Başkanlığına verdiğine işaret eden Erbaş, Başkanlık olarak ayrım gözetmeden millete bu konuda destek olmaya gayret ettiklerini vurguladı.

"Milletimizi sahih dini bilgiyle buluşturmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz"

Erbaş, "Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, Kur’an’a göre bir hayat tanzim etmek, bu bizim asli vazifemiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler asırlık birikim ve tecrübelerimizle milletimizi sahih dini bilgiyle buluşturmanın milletimize Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamber Efendimizin hayatını, sünneti nebeviyi öğretmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Milletimize her yıl daha etkin ve verimli hizmet sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Kendimizi zamanın ruhuna ve çağın şartlarını göre sürekli yeniliyor, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını hep göz önünde bulunduruyor, onlara daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunmanın mücadelesini veriyoruz. En zor durumlarda bile Kur’an eğitimine devam etmenin rahmet ve bereket vesilesi olduğu bilinciyle hizmet üretiyoruz. Nitekim pandemi sürecinde çevrimiçi Kur’an dersleriyle milletimizin evlerine misafir olarak eğitimlerimize devam ettik Elhamdülillah. Birçok ilimizde, ilçemizde, beldemizde ve köyümüzde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat depreminde de Kur’an eğitimine hiç ara vermedik." ifadesini kullandı.

"4-6 yaş Kur’an kurslarımızı önemli bir imkan olarak görüyoruz"

Din duygusunun fıtri olduğunu ve bu ihtiyacın temininin öncelikle anne ve babanın görevi olduğunun altını çizen Erbaş, "Çocuğun dini gelişimine katkı sunmak, destek olmak ve ortam hazırlamak en az diğer ihtiyaçlarını gidermek kadar önemlidir. Bizler bu ihtiyacın en doğru yöntemde sağlıklı bir şekilde karşılanması için 2013 yılında hizmete açtığımız ve her yıl yaygınlaşarak geliştirdiğimiz 4-6 yaş Kur’an kurslarımızı önemli bir imkan olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Dinimizi ve Kitabımızı öğrenmenin ehemmiyetini çocuklarımıza rol model olmakla kavratabiliriz"

Erbaş, "En iyi öğretme yöntemi rol model olmaktır. Bizler Peygamberimizin ümmeti olarak onun gibi topluma, çocuklarımıza, gençlerimize rol model olmalıyız. Eğer çocuklarımızın kurslarımızı daha çok sahiplenmelerini istiyorsak bizler bu rol olma duygusundan hiçbir zaman uzak olmamalıyız. Onların kurslarımızı daha çok benimsemelerini istiyorsak bizler de eğitim sürecinin bizzat içinde yer almalıyız. Dinimizi ve Kitabımızı öğrenmenin ehemmiyetini çocuklarımıza ancak sahiplenme bilinci ve rol model olmakla kavratabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kur’an kurslarına gitme imkanım yok diyenlere dijital ortamlarda öğrenme imkanı sunuyoruz"

Başkanlık tarafından uygulanan programlar ve imkanları sayesinde hiçbir ebeveynin "Kur’an öğrenmeye vakit bulamıyorum" diyemeyeceğini dile getiren Erbaş, "Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz.’ Hadis-i şerifinin gereğini yerine getirmeye çalışan bir Diyanet İşleri Başkanlığı var. Bizler hafta içi çalışanlar için hafta sonu kursları düzenliyoruz, ‘Kur’an kurslarına gitme imkanım yok’ diyenlere dijital ortamlarda Kur’an öğrenme imkanı sunuyoruz." dedi.

"Yüce Kitabımızı ve dinimizi öğretme görevi en değerli ve en hayırlı görevdir"

Kur’an kursu hocalarına da seslenen Erbaş, şunları söyledi:

"İslam dinini en doğru bir biçimde öğrenmek kadar onu en güzel biçimde temsil etmek de sizlerin omuzlarındadır. Bu sorumluluktan hiçbirimizin muaf olmadığı bilinciyle omuz omuza verecek ve hep en güzel ve en doğru olanı yapmanın gayreti içerisinde olacağız. İnsanların yüreklerine, zihinlerine ve hayatlarına dokunacak, dualarını alacak ve hikayelerine ortak olacağız. Yüce Kitabımızı ve dinimizi öğretme görevi en değerli ve en hayırlı görevdir. Bu görev ancak sorumluluk bilinci ve vazife ahlakıyla yapılırsa başarıya ulaşır, Allah’ın rızası her şeyin üstünde tutularak ifa edilirse rahmet ve bereket hasıl olur."

Programda, Kur’an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı.

Açılış programına, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapcı, Kur’an kursu öğrencileri ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55