EPDK’dan elektrik piyasasına 14 yeni lisans

EPDK’dan elektrik piyasasına 14 yeni lisans
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik piyasasında 14 lisans verirken, şarj hizmetleri alanında da bir şirkete işletmeci lisansı verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik piyasasına yönelik lisans kararlarını açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, piyasada toplam 14 lisans verildi.

Bu kapsamda 13 üretim lisansı ve bir toplayıcılık lisansı verilirken, aynı piyasada 3 üretim lisansı iptal edildi. Ayrıca bir şirketin şarj ağı işletmeci lisansı da sona erdirildi.

Şarj hizmetleri piyasasında ise bir şirkete yeni şarj ağı işletmeci lisansı verildiği bildirildi. Lisans verilen projeler arasında güneş enerjisi (GES), rüzgar enerjisi (RES) ve biyokütle enerji yatırımları yer aldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.