,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Ensarullah lideri Husi: Düşman, denizdeki operasyonlarımızı ne caydırabildi ne de sınırlandırabildi

Ensarullah lideri Husi: Düşman, denizdeki operasyonlarımızı ne caydırabildi ne de sınırlandırabildi
Yemen Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, "Denizdeki operasyonlarımız karşısında düşman başarısız oldu; ne önleyebildi ne caydırabildi ne de sınırlandırabildi." dedi.

Ensarullah lideri Husi, son gelişmelere ilişkin harekete bağlı TV kanalı El Mesire üzerinden konuşma yaptı.

Gazze'ye destek ve Filistin halkının zaferi için operasyonlarına devam ettiklerini ve bu operasyonları arttıracaklarını vurgulayan Husi, işgal altındaki topraklardaki siyonist hedeflere yönelik füze ve İHA saldırılarının 183'e ulaştığını bildirdi.

Şu ana kadar deniz operasyonlarında 48 gemiyi hedef aldıklarını belirten Husi, "Yemen silahlı kuvvetlerinin, gemi sahibinin kimliği, bağlantısı ve varış yeri hakkında elde ettiği bilgiler düşmanı şaşırttı. Gemilerden bilgi almamızı engellemek için ellerinden geleni yaptılar ama başarısız oldular ve biz halen doğru bilgiler alıyoruz." dedi.

Düşman tarafının, Ensarullah'ın vurduğu bazı gemilerin ABD,İngiliz veya işgal rejimi bağlantılı olmadığı yönündeki iddialarına işaret eden Husi, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek bunu kanıtlamaları için düşmana meydan okuduklarını ifade etti.

Ensarullah'ın elindeki mevcut füzelerin, Amerikalıların sahip oldukları teknolojiyle onları engelleyemeyecek veya vuramayacak kadar geliştirildiğini vurgulayan Husi, "Kızıldeniz ve Arap Denizi'nde büyük zaferler elde ettik. Amerikan teknolojileri, yetenekleri ve uzmanlığına karşı gerçek zaferler kazandık. Taktik, silah ve araç düzeyinde zaferlerimiz var ve Amerikalı uzmanlar silahlı kuvvetlerimizin taktiklerine hayran kaldı. Gelişmiş yeteneklere sahip olmalarına rağmen atışlarımızı sınırlamayı ve füzelerin hedeflerini vurmasını engellemeyi başaramadılar." diye konuştu.

Bu hafta 13 farklı ve etkili operasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden Ensarullah lideri Husi, bu operasyonlardan en dikkat çekeninin hedef aldıkları İngiliz gemisinin batırılması olduğunu aktardı.

Amerika'nın en önemli İHA'larından biri olan MQ-9 Amerikan İHA'sını Allah'ın yardımıyla düşürmeyi başardıklarını belirten Husi, Kızıldeniz ve Arap Deniz, Bab el-Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki operasyonlarımız etkili bir şekilde artarak devam ediyor. Denizdeki operasyonlarımız karşısında düşman başarısız oldu; ne önleyebildi ne caydırabildi ne de sınırlandırabildi." şeklinde konuştu.

Husi, denizdeki operasyonları sonucunda düşmanın denizdeki ticari trafiğinin yüzde 40'ının durdurduğunu ve ekonomisini küçülterek, ihracat ve ithalatını azalttığını vurguladı.

Husi, "Amerikan-İngilizlerin Yemen'e yönelik saldırı baskınları ve denizden füze bombardımanları 278'e ulaştı ve buna rağmen Yemen'in kabiliyetlerini yok etmeyi ve etkilerini sınırlamayı başaramadılar." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55