,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Enkazdan sağ çıkarılan 10 yaşındaki kız çocuğundan haber alınamıyor

Enkazdan sağ çıkarılan 10 yaşındaki kız çocuğundan haber alınamıyor
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından sağ çıkarılan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş'tan ailesi haber alamıyor.

Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi, İsa Yusuf Alptekin Bulvarı, Serdar Apartmanı'nda ikamet eden 10 yaşındaki Muhakkes Erva, yıkılan binanın enkazından sağ çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Erva'dan bir daha haber alınamadı. 

Enkazdan sağ çıkarılan kızından haber alınamadığını belirten baba Abdullah Aktaş, "Deprem olduğunda ben yatak odasındaydım hemen çocuğun odasına gittim. Mukaddes Erva ordaydı, önüme kardolapları devrildi, Mukaddes Erva ile iletişim halindeydik, sağlık durumu iyiydi. Sadece ayağının üzerinde yük olduğunu ve ayağını çıkaramadığını söyledi. Enkazdan çıkaran arama-kurtarma ekiplerinin sadece kırmızı baretli olduklarını gördüm. Enkazdan çıkarılıp ambulansa verdikten sonra bir daha haber alamadık." dedi.

Çocukla ilgili hastanede ve ambulansta herhangi bir kayıt bulunmadığını belirten Aktaş, şöyle konuştu:

"Akşam saat 19.00 civarında ailem Ankara'dan Kahramanmaraş'a geldi. Geldiklerinde ailemden bir kısmını hastanelere yönlendirdim çocuğa bakmaları için. Bende enkazda olan eşim, küçük kızım, bacım ve kuzenimi kurtarma çalışmalarına yöneldim. Giden arkadaşlar çocuğu hastanede bulamadıklarını söylediler. Daha sonra gece saat 00.00 sıralarında ben hastaneye gittim. Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesine orada enkazdan çıklarılan yaralılar içerisinde çocuğumu aradım, bulamadım. Doktor bana koridordaki hastalara bak dedi, daha sonra doktara çocuğu bulamadığımı söyledim. O da saat 17.00'ye kadar biriken hastaları Kayseri'ye sevk ettiğini söyedi. Başka herhangi bir bilgi vermedi. Çoukla ilgili ne hastane ne de ambulans kaydı bulamadık. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanalere çok sorduk. Çocuğu bulamadılar, Adana Şehir Hastanesinde enkazdan çıkarılanların hepsini gördüm ama çocuğu bulanmadım. Çocuğun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında, çocuk esirgemede ve ya çocuk yurtlarında olduğunu düşünüyorum. Oradan da herhangi bir bilgi ya da sorgulama imkanı yok. Hiçbir şekilde iletişim sağlayamıyoruz çocukla." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55