,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Engelli Kur'an muhafızları değnek ve tekerlekli sandalyeleriyle meydanlardaydı

Engelli Kur'an muhafızları değnek ve tekerlekli sandalyeleriyle meydanlardaydı
Kur'an-ı Kerim'e yapılan hadsiz saldırılara tepki amaçlı düzenlenen "Kur'an'a Saygı Mitingi"ne katılan engelli Kur'an aşıkları, her koşul ve şartta Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkacaklarını haykırdı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, başta İsveç olmak üzere Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da "Kur'an'a Saygı Mitingi" düzenledi.

Düzenlenen mitinge katılan engelli bireyler, duygu ve düşünceleri paylaşırken programa katılma nedenlerinin Kur'an'a olan sevdaları ve yapılan saldırılara karşı tepkilerini dile getirmek olduğunu belirtti.

Murat Karaturgut

Tekerlekli sandalyesiyle programa katılan Murat Karaturgut, "Bu tepkiler yeterli olmadığı gibi ve sadece Diyarbakır'da olması da yetersizdir. Bu mitinglerin her yerde olması lazım. İsveç'in tutumuna gelince bizler İsveç'i kaale alan bir toplum değiliz. Değil isveç, Kur'an'a nereden bir el uzanırsa onu kırarız. Bizler her zaman onun için mücadele edeceğiz." dedi.

Süleyman Demir

Yakın zamanda geçirdiği bir kaza neticesinde ayağını kıran ve programa arkadaşlarının desteğiyle katılım sağlayan Süleyman Demir, "Kur'an'a saygı mitingine, hakkımızı savunmak için geldim. Kur'an'a saldıranların Allah belasını versin. Ben ayağımı kırdım ama arkadaşlarım benim mitinge getirdi. Ayağım kırık olsa bile Kur'an aşkı için gelirim. Sadece ayağım değil her yerim kırık olsa da Kur'an için gelirim." ifadelerini kullandı.

Cuma Poyraz

"Kim Kur'an'a sırt çevirmişse rezil ve rüsva olmuştur"

Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlar açısından önemine vurgu yapan Cuma Poyraz, "Allah'ın kelamı Kur'an'ımıza hakaretler yapıldı. Biz de bu malımız ve canımızla Kur'an-ı Kerim'e sarıldığımızı göstermek için geldik. Allah'ın bize emanet bıraktığı Kur'an'a sahip çıkacağız. Allah Teâlâ 'Biz, emaneti göklere, yere ve dağlara sunduk. Onu yüklenmeye yanaşmadılar. Ondan korktular. Onu insan yüklendi...' diye buyuruyor. Bize emanet verilen bu kelama sahip çıkacağız inşallah. Kurtuluş reçetemiz bu Kur'an-ı Kerim'dedir. Kur'an'a sarılmazsak ne dünyamız ne de ahiretimiz kurtuluşa erecektir." şeklinde konuştu.

Poyraz, "Fark ederseniz cinayetler çoğalmış, haksızlıklar çoğalmış, şeref ve namustan uzak bir toplum var. Bunun belirgin nedeni Kur'an'dan uzak kalmamızdan dolayıdır. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor, "Allah bu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir, bazılarını da alçaltır. Kim Kur'an'a sırt çevirmişse rezil ve rüsva olmuştur. Allah bizleri Kur'an'ın yolundan ayrılmayanlardan eylesin inşallah." İfadelerini kullandı." diye belirtti.

Seyit Ali Tekgezer

Programa katılan Seyit Ali Tekgezer ise şunları söyledi:

"Biz buraya Kur'an-ı savunmak, yapılan saldırıları engellemek için geldik. Bilsinler ki biz bu Kur'an'a sahip çıkmak için buradayız ve ömür boyu sahip çıkacağız. Engel tanımadan ve engelimi önemsemeden geldim buraya." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55