,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı

Emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı
Gaziantep'te “Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında trafikte meydana gelebilecek kazalarda oluşan yaralanma ve ölüm olaylarını asgari sayıya indirebilmek için vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, emniyet kemerinin önemi emniyet kemeri simülasyon aracı ile uygulamalı olarak vatandaşlara anlatıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında trafikte meydana gelebilecek kazalarda oluşan yaralanma ve ölüm olaylarını asgari sayıya indirebilmek için vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışması yaptı.

Her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan “Trafik haftası” Gaziantep'te düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. 15 Temmuz Şehitler Meydanında başlayan kutlamalar kapsamında, vatandaşlara emniyet kemerinin önemi emniyet kemeri simülasyon aracı ile uygulamalı olarak anlatıldı.

Etkinliğe katılan Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, kent merkezi ve ilçelerinde de vatandaşların kazasız ve belasız trafik hizmetlerinden faydalanması için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, hafta dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ise, yaptığı açıklamada, kazaların yüzde 95'inin sürücü, yaya ve yolculardan kaynaklandığını belirterek, “Mayıs ayının ilk cumartesi günü trafik günü olarak kutlanıyor. Türkiye'de trafik kazalarında kaybettiğimiz canları hepimiz biliyoruz. Bunu da aşağıya çekmek için biz kolluk görevlileri ve diğer kurumlara düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Fakat trafik kazalarının yüzde 95'i sürücü yaya ve yolcu hatalarından kaynaklanıyor. Bunu aşağı çekmek için farkındalık oluşturmak gerekiyor. Arkadaşlarımız bugün burada onu yapmaya çalışıyor.” dedi.

Emniyet kemeri simülasyon aracına binen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, emniyet kemerinin önemine değindi.

Simülasyon aracına binen vatandaşlardan Coşkun Bekaroğlu da emniyet kemerini önemsemeyen biri olduğunu belirterek, emniyet kemerinin ne işe yaradığını simülasyon aracına bindikten sonra daha iyi anladığını ve bütün sürücülere trafiğe çıktıklarında emniyet kemerini takmadan yola çıkmamalarını tavsiye etti.

Etkinlik sonunda başarılı trafik polisleri, trafik zabıtaları ve sürücülere de plaket verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55