,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Emeklilere yapılan zam hayal kırıklığına neden oldu

Emeklilere yapılan zam hayal kırıklığına neden oldu
En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten emekliler, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fethi Tutumlu, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emekli zammını kabul etmediklerini söyledi.

Emeklilerin çok zor şartlarda hayatlarını sürdürdüklerini belirten Tutumlu, günümüz koşullarda 10 bin lirayla geçinmenin imkânsız olduğunu ifade etti.

Emekli zammının bir lütufmuş gibi gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tutumlu, emeklilerin lütuf değil emeklerinin karşılığını istediğini kaydetti.

"Emekliler zor şartlarda hayatlarını sürdürüyor"

Emeklilerin alım gücünün çok düştüğünü dile getiren Tutumlu, "Emeklilerimiz maalesef çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Batman gibi bir yerde en düşük ev kiraları 6-7 bin liradan başlıyor. Bu zor şartlarda en düşük emekli maaşı daha yeni 10 bin liraya çıktı. Bu elektrik faturasına mı yetecek, doğal gaza mı yetecek, pazara mı yetecek, çocuğun üniversitedeki harçlığına mı yetecek?" diye sordu.

"Emekliler lütuf istemiyor"

Açıklanan zammın bir lütufmuş gibi gösterilmesinin asla kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Tutumlu, "Hâlbuki emekliler zamanında canla başla 35, 40 yıl devlete çalışmış ve alın teri dökmüş, dolayısıyla hizmet etmiştir. Bu enflasyon ortamında bütün yetkililere haykırmak istiyoruz; Emekliler lütuf istemiyor. Emeklilerimiz fazla bir şey istemiyor. Çünkü açıklanan rakamlar yaşam şartlarına uymuyor. İsteğimiz ise en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olmasıdır." diye konuştu.

"Zam revize edilmelidir"

Emeklilerin masraflar karşısında bellerini doğrultamadığını belirten Tutumlu, şöyle devam etti:

"Bu yüzden en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olması lazım ve kademeli olarak kim ne kadar prim ödemişse onu da göz ardı etmeden hakkını teslim etmek gerekir. Herkesin gerekli zamdan faydalanması gerekir. Son olarak biz emekliye yapılan zam oranını kabul etmiyoruz ve bir an önce eğer yasa gerekiyorsa yasa, eğer Meclis kararı gerekiyorsa Meclis kararıyla bunun revize edilmesini talep ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55