,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Emekliler: Çarşı pazara çıkamaz durumdayız

Emekliler: Çarşı pazara çıkamaz durumdayız
Kendilerine yapılan yüzde 25'lik zammın artan hayat pahalılığı karşısında eridiğini, bu nedenle çarşı pazara çıkamaz duruma geldiklerini belirten emekliler, memura seyyanen yapılan 8 bin lira ödemenin kendilerine de verilmesini istedi.

 

Emekli aylıklarının geçimlerini sağlamada çok yetersiz kaldığını, ciddi geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden emekliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek seyyanen zam talebinde bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, İLKHA muhabirine, emeklilerin dört gözle emekli maaşlarında bir iyileşme yapılmasını beklediğini söyledi.

Hüseyin Ekmen

"Hayat çok zorlaşmış"

Emeklilerin son 100 yılın en sıkıntılı dönemini yaşadığına dikkat çeken Ekmen, "Emeklilerimizin alım gücü o kadar düşmüş ki, hayat pahalılığı o kadar zor bir duruma gelmiş ki emekli artık sokağa, çarşıya ve pazara çıkacak hali kalmadı. Emekli bu ülkenin her karış toprağında emeği olan, alın teri olan ve en verimli çağını bu ülkenin kalkınmasına, istihdamına katkı sunan kişilerdir." dedi.

"Seyyanen zam yapılmasını istiyoruz"

Devletin emeklileri muhtaç hale düşürmemesi gerektiğini ifade eden Ekmen, "Sosyal devlet gereği her emekliye hiç kimseye muhtaç etmeden, kendine yetebileceği kadar bir aylık bağlanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan tek dileğimiz emeklilerimizin daha huzur ve refah içinde yaşayabilmeleri için emekli aylıklarında düzeltmeye gitmesidir. Vermiş oldukları yüzde 25'lik zam yapılan akaryakıt zamları, yüzde 60 artan vergi zamlarından dolayı eridir. Bunun için emeklilerimize seyyanen zam yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"İnşallah hayal kırıklığına uğramayız"

Beklentilerinin yılbaşından önce Meclis açılır açılmaz memurlara verilen 8 bin liralık seyyanen zammın aynısının emeklilere de verilmesi olduğunu vurgulayan Ekmen, şöyle devam etti:

"Bütün emekliler dört gözle bu kararı bekliyor ve görmek istiyor. Çünkü emekliler hükümetten ve Sayın Cumhurbaşkanından büyük bir beklentisi var. İnşallah öyle umut ediyorum ki bu beklentimiz hayal kırıklığına uğramayacaktır ve inanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu sorunu çözecektir."

Selim Altunkaynak

"Borç altındayız, geçinemiyoruz"

Yaşadığı sıkıntıları anlatan emekli Selim Altunkaynak da emekli aylığının giderlerini karşılamadığını kaydetti.

Çok zor durumda olduklarını dile getiren Altunkaynak, "Emekliler olarak sıkıntılarımız çoktur. Bakmakla yükümlü olduğum 10 nüfuslu bir ailem var. Maaşım bize yetmiyor. Dışarda çay içemez hale geldik. Geçen sene marketten 200 liraya 2-3 poşet erzak alırken şimdi ise maalesef iki kalem alamıyorum. Şu an çok zor durumdayız. Cumhurbaşkanından beklentim yılbaşından önce emeklilere en azından yüzde 35 ya da 40 zam yapmalarıdır. Çünkü borç altındayız ve geçinemiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55