,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalleli eylem yaptı

Elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalleli eylem yaptı
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalleli, trafiği keserek eylem yaptı.

 

Eyyübiye ilçesine bağlı 15 Temmuz Mahallesi'nde sık sık elektrik kesintilerinden muzdarip olan vatandaşlar, sokağa döküldü.

Kesintileri protesto etmek isteyen mahalleli, ateş yakarak trafiği kesti.

Mahallelinin başlattığı protestos sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, toplanan kalabalığa dağılması konusunda uyarıda bulundu.

Vatandaşlar, ara ara "istifa" sloganları atarak elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Mahallelinin protestosu, bölgeye gelen elektrik dağıtım şirketi personellerinin elektrik şartelini kaldırmasıyla sona erdi.

Sürekli elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar İLKHA'ya konuştu.

"DEDAŞ'ın şartel değiştirme yetkisi yok mu?"

15 Temmuz Mahalle Muhtarı Ethem Çalışkan

Elektrik kesintilerinin yıllardır olduğunu belirten 15 Temmuz Mahalle Muhtarı Ethem Çalışkan, "Sürekli aradık, müdürlere söyledik, dilekçe verdik ama bir türlü çözmediler. Yetkililere tamamen ulaşamıyoruz. 'Yapacağız' diyorlar ama aylar, haftalar ve yıllar geçti ama hâlâ 3 yıl önceki durumla aynıdır. Elektrik dün akşam 20.00'de gitti. Yolda ekibi saat 23.00'e kadar bekledim ama gelmediler. Daha sonra geldiler. Bugün saat 14.00 gibi 'elektrik yok' diye defalarca aradım ama gelmediler. Bu sıkıntı 2-3 yıldır var. Ben bu olayın olacağını biliyordum. Müdürlerini arayıp olayı söyledim. Milletin artık boğazına kadar geldiğini söyleyip 'yeter' dedim. Buna bir çözüm bulun. Hem Direkli hem de 15 Temmuz Mahallesi'nde elektrik sıkıntısı var. Evimde oturamıyorum. Vatandaşlar beni sürekli arıyor, artık telefonu kapatmak zorunda kalıyorum. Suçumuz, günahımız ne? Ay başı gelmeden 15 gün önce faturayı kesiyorlar ama arızaya geldiği zaman bir şartelin kaldırılması çok mu zor? Bu şartel arızalıysa değiştirin. DEDAŞ'ın şartel değiştirme yetkisi yok mu? Yoksa parasını biz verelim, değiştirsinler." ifadelerini kullandı.

"Durumumuz her gün böyledir"

Her gün elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Mehmet Çapan, "35 gün önce açık kalp ameliyatı oldum. 15 gündür elektrik yok ve sıcak nedeniyle evde adeta pişiyoruz. Durumumuz her gün böyledir.  Olmadığı gün yok." dedi.

"Trafoda şarteli açıyorlar ama yarım saat sonra şartel atıyor"

Ali Altuncu

Türkiye'nin elektrik ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Şanlıurfa'da elektrik sıkıntısı yaşadıklarını belirten Ali Altuncu, "Şanlıurfa sahipsiz bir memleket mi? 81 il ve 17 ülke gezmiş biriyim. Türkiye'nin 81 ilinde böyle bir sıkıntı yok. Üst sokağımda elektrik var, alt caddede elektrik var, bir üst caddede elektrik var ama bu bölgede yok. Hiçbir memlekette, hiçbir ülkede böyle elektrik kesintisi yok. İlkel çağda yaşamıyoruz, teknoloji devrinde yaşıyoruz. 2023 yılındayız. Şanlıurfa'da Türkiye'ye yüzde 28 elektrik üreten bir baraja sahibiz ama elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Türkiye'de elektrik sıkıntısı yaşayan tek memleket Şanlıurfa'dır. Trafoda şarteli açıyorlar ama yarım saat sonra şartel atıyor. Madem trafo kaldırmıyor, değişin. Ayda 1300-1500 lira fatura ödüyorum. Nedir bu rezillik? Durumumuz her gün böyledir. Buranın halini valim, vali yardımcım, belediye başkanım ve cumhurbaşkanım duysun. Enerji Bakanı bunu duysun. İnsanım ben insan… Köyde değil şehirde yaşıyorum. Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi Eyyübiye'de yaşıyorum." şeklinde konuştu.

Abdullah Karadurmuş

Yatalak hasta Abdullah Karadurmuş da sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vantilatör türü cihazlar kullanamadıklarını bu yüzden sürekli terlediklerini ve nefes almada dahi zorlandığını ifade etti.

"Yetkililerden ricamız bu trafoya bir çözüm bulsunlar"

Mehmet Karadurmuş

Mehmet Karadurmuş, "Belediye Başkanı, DEDAŞ Müdürü veya Vali bey gelip bizim gibi bu sıcakta oturabiliyorlarsa biz de oturmaya razıyız. Gündüz saat 13.00'ten beri elektriksiziz. Dün gece yine gitti. Küçük çocuğum var ve sıcaktan nefes alamıyordu. Çocuğumu yeni evden çıkardım parka gönderdim. Yetkililerden ricamız bu trafoya bir çözüm bulsunlar. Kimse bu sorunla ilgilenmiyor. Dün gece 12 defa DEDAŞ'ı aradım cevap vermediler." şeklinde konuştu.

"Trafonun kaldırmadığını bildikleri halde buraya bir trafo daha dikmiyorlar"

Mahmut Altuncu

Yaşadıkları elektrik sorununun bir şartelden kaynaklanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Mahmut Altuncu, "DEDAŞ arkamızda değil. Faturaya geldiği zaman istediği gibi yansıtıyor ve bir gün geciktiği zaman gelip kesiyorlar. bu şekilde olmaz. Bir şartel için teknik arıza diyorlar. Bunun teknik arıza olmadığını hepimiz biliyoruz.  15 sene önce bu sorunu yine yaşadık o zaman yaptılar. Şu anda trafo kaldırmıyor diyorlar ve trafonun kaldırmadığını bildikleri halde buraya bir trafo daha dikmiyorlar. Şanlıurfa sıcak bir memleket; 62 derece. Klima olmazsa olmuyor. Madem şartelde bir sıkıntı var yapılsın. Mahalle sakinlerinin bu sıkıntıyı çekmeye hakkı yok." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55