,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Elbek: Aksa Tufanı Operasyonu Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için yapıldı

Elbek: Aksa Tufanı Operasyonu Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için yapıldı
İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim'de başlattığı geniş kapsamlı Aksa Tufanı Operasyonu ile ilgili konuşan Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, bu operasyonun özgür Kudüs için olduğunu vurguladı.

Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, İslam ülkelerinin idarecilerine, Aksa Tufanı Operasyonu'nda Filistin halkını yalnız bırakmama çağrısında bulundu.

Operasyonun ardından işgal rejimi havadan ve denizden Gazze'deki sivilleri bombalamaya devam ediyor.

Batının gücünüm arkasına alan işgal rejimi, katliamlarına devam ediyor.

Dr. Zahir Elbek

Aksa Tufanı ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Elbek, "Gazze’deki mücahitlerimiz ve İzzeddin el-Kassam Tugayları bu operasyonu yapmadan önce siyonistleri çok uyardı. Siyonistleri tehdit etti. ‘Mescid-i Aksa’ya artık saldırmayın, murabıtalar tutukladın ve Mescid-i Aksa’dan attınız. Esirlerimize işkence ettiniz. Gazze’ye abluka halen kaldırmadınız. Özellikle Mescid-i Aksa’yı serbest bırakın yoksa müdahale edeceğiz.’ şeklinde uyarılar her zaman yapılıyordu. Çünkü Mescid-i Aksa sadece normal bir cami değildir. Mescid-i Aksa ümmetin ilk kıblesidir. Mescid-i Aksa bizim için önemli bir harem ama ne yazık ki işgalci israil hiç tehdit ve uyarıları dikkate almadı. Saldırılarına her zaman devam ettiler. Özellikle en son Yahudi bayramında çok fazla saldırdılar. Aynı zamanda Mescid-i Aksa’yı ikiye ayırdılar. Bir kısmı Müslümanlara bir kısmı Yahudiler olsun diye ama öyle bir şey mümkün değildir. Mescid-i Aksa sadece Müslümanlara aittir. Yahudilerle hiçbir alakası yok. Onun için Aksa Tufanı Operasyonu, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için yapıldı. Sadece Mescid-i Aksa için bu operasyon yapıldı. Hiçbir şahsi menfaat için bu operasyon yapılmadı. Mücahitler çok güzel savaştılar. Çok şükür yüzlerce işgalci asker esir olarak aldı. Aynı zamanda binden fazla işgalci siyonist askerleri etkisiz hale getirdiler. Bu da çok önemli çünkü işgalci israil hapishanelerinde 6 bin esirimiz var. İnşallah aldığımız işgalci esirlerle takas yoluyla tüm esirlerimizi kurtaracağız. Tabi esirleri teslim etmenin bir şartı daha olacak o da artık Mescid-i Aksa’ya siyonist baskısı olmayacak. Bizim için en önemlisi budur." dedi.

"İşgalcilerin attığı bombaların hedefi camiler, pazar yerleri, okullar, üniversiteler ve sivil korumlardır"

Yapılan Aksa Tufanı Operasyonu sonrası terör şebekesi işgalci siyonistler sivillerin üzerine bombalar yağdırdığına dikkat çeken Elbek, "Siyonist ordunun ‘yenilmez’ diye bir algısı var. Ama ne oldu sadece bir grup mücahitler öyle güzel bir tokat attı. Bu tokattan sonra siyonist askerler başını hiç kaldırmayacak. Çünkü çok iyi bir tokat aldılar. İşgalci siyonistler acımasız bir şekilde katliamlar yapıyor. Bombaların hedefinde camiler, pazar yerleri, okullar, üniversiteler ve sivil korumlardır. Günlerdir sadece buralar bombalanıyor. Gazze İslam Üniversitesini de bombalandı. Bu bombardımanlar işgalcilerin ne kadar zayıf olduklarının göstergesidir. Bütün işkence ve katliamlara rağmen halkımız ve mücahitlerimiz haklı mücadelelerinden vazgeçmeyecekler. Direnecekler. Allah’ın izniyle direnişe devam." ifadelerine yer verdi.

"Mescid-i Aksa 2 milyar Müslümana aittir"

İslam ülkelerinin idarecilerine, Aksa Tufanı Operasyonu'nda Filistin halkını yalnız bırakmama çağrısında bulunan Elbek, "Filistin direnişi öyle bir operasyon yaptığı zaman sadece Filistin için yapmıyor. Bunlar bütün Müslümanlar adına bu direnişi yapıyorlar. Onun için Filistin direnişi ve Filistin halkının bütün Müslümanlardan beklentisi çok fazla. Ama ne yazık ki sadece birkaç protesto ve mitingler yapılmış. Bu yetmez. Protesto ve mitingler önemli ama yetmez. Bunu yapanlardan Allah razı olsun ama yetmez. Mali ve bütün destekler lazım. Çünkü gerçekten bu gerçek bir savaş. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilere ait değildir. Mescid-i Aksa 2 milyar Müslümana aittir. Çünkü ilk kıblemizdir. Maalesef ABD hemen işgalcilere destek verdi. Uçaklarla ve silahlarla dolu bir gemi gönderdi. Silahlar ve maddi destek konusunda da işgalcileri destekliyor. Filistinliler ve mücahitler imkanları az olmasına rağmen Müslümanlar halen desteklemedi. Özellikle hükümetler ve rejimler güçlü Filistinliler siyasi, diplomasi, maddi ve bütün destekleri bekliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55