El Kassam'dan yeni operasyonlar: 2'si ağır 5 siyonist asker yaralandı

El Kassam'dan yeni operasyonlar: 2'si ağır 5 siyonist asker yaralandı
El Kassam Tugayları, Han Yunus ve Gazze'nin doğusunda işgalcilere karşı birçok noktada operasyon düzenlediklerini açıkladı. Şucaiyye'deki çatışmalarda ikisi ağır olmak üzere 5 siyonist asker yaralandı.

Gazze Şeridi'nde direniş grupları ile işgalci siyonist rejim ordusu arasındaki çatışmalar şiddetini artırırken, bu sabah Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde yaşanan çatışmalarda 5 siyonist askerin yaralandığı bildirildi. İşgal basını, yaralı askerlerden ikisinin durumunun ağır olduğunu aktardı.İşgal ordusu da yaptığı açıklamada, Kuzey Gazze'de yaşanan çatışmalarda paraşütçü tugaya bağlı 202. taburdan iki askerin ağır yaralandığını doğruladı. Ayrıca, orta Gazze'de patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu Yahalom birliğinden bir yedek askerin de yaralandığı bildirildi.

Siyonist ordunun verilerine göre, 7 Ekim 2023'te başlayan savaşın ardından bugüne kadar ölen asker sayısı 893'e yükseldi. Bunların 449'u kara savaşlarında Gazze'de öldürüldü. Yaralı asker sayısı ise 6 bin 108 olarak açıklandı.

Direniş cephesinden ise peş peşe açıklamalar geldi. HAMAS'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, dün yaptığı açıklamada, Han Yunus'un güneyindeki el-Kizan bölgesinde siyonist ordunun komuta merkezine yönelik bir operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu. Açıklamada, Kassam ve İslami Cihad'a bağlı Saraya el-Kudüs savaşçılarının ortak operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca Kassam Tugayları, Salı günü Han Yunus'un satar bölgesinde işgalci asker ve araçların hedef alındığını ve başarıyla vurulduklarını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta ise Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde bir zırhlı personel taşıyıcı ve iki askeri iş makinesinin imha edildiği bildirildi.

Siyonist basın, işgal ordusunun Gazze'deki kayıplara dair bilgileri sıkı askeri sansür altında tuttuğunu bildiriyor. Gözlemciler, resmî açıklamalarda verilen rakamların gerçek kayıpların çok altında olduğunu vurguluyor.

Direniş grupları ise sahadaki dengeleri değiştirmek ve siyonist ordunun moralini kırmak için operasyonlarını artırarak sürdürüyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.