,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

El-Hindi: Siyonist rejim Gazze'nin kumlarında boğuluyor

El-Hindi: Siyonist rejim Gazze'nin kumlarında boğuluyor
İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Muhammed el-Hindi, Gazze'de 4 aydır katliam ve soykırım yapan siyonist rejimin, Gazze'nin kumlarına battığını ve boğulduğunu söyledi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Muhammed El-Hindi, İLKHA'ya yaptığı değerlendirmede, siyonist işgal rejiminin Gazze'nin kumlarına battığını ve boğulduğunu, uluslararası toplumun ise işgalcilerin işlediği suçlardan bıktığını söyledi.

Siyonist rejimin ve hamisi işgalci ABD'nin Gazze'ye yönelik saldırıları bir hafta veya on gün içinde bitirebilecekleri yanılsamasına kapıldığını belirten el-Hindi "Ancak siyonist işgalciler tüm askeri araçlarıyla, tüm Amerikan yardımlarıyla, akıllı ve akıllı olmayan mühimmatlarıyla bu savaşı bitiremediler. Siyonist işgalciler dört aydan fazladır sürdürdükleri saldırılarında adeta Gazze'nin kumlarına battı ve boğuldu" dedi.

"Şu anda işgalci çete Gazze'de her gün kayıp veriyor" diyen el-Hindi "Kendi içlerinde de sorun yaşıyorlar. Gazze'deki işgalci esirlerle ilgili sorunları var. Esirlerin aileleri ile siyonist hükümet arasında gerilim yaşanıyor. Uluslararası toplum ise işgalcilerin işlediği suçlardan bıktı." ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşanan katliam ve soykırıma da değinen el-Hindi "Bunlar 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana eşi benzeri görülmemiş suçlar. Çocuklar ve siviller katlediliyor. Evler, camiler ve kiliseler, sahiplerinin başlarına yıkılıyor. Bu kadar çok sayıda çocuk ve kadının öldürüldüğü, masum sivillerin ilaç, yiyecek, su ve yaşamın tüm unsurlarından mahrum bırakıldığı suçlar, tarihte neredeyse hiç görülmedi" şeklinde konuştu.

Olası bir ateşkes anlaşmasına da değinen el-Hindi, "Paris'te sunulan çözüm anlaşması, Filistin halkının isteklerini karşılamıyor. Paris'te önerilen çözüm, siyonist varlık için bir çıkış yolu. Siyonist saldırganlığın neden olduğu bölgedeki gerginliği kontrol altına almak için bir Amerikan girişimi. Söz konusu taslak Filistin halkının isteklerini karşılamıyor. Amerika ne Kızıldeniz'de ne Güney Lübnan'da ne de Irak'ta, gerilimi kontrol altına alamıyor. Bu yüzden Paris'te bir çıkış yolu aramak için toplandılar ancak bu çıkış yolu Filistinliler ya da Gazze halkı için değil. Siyonist varlık ve Amerika için uzayan bu savaştan çıkış yolu arıyorlar. " dedi.

El-Hindi "Bu savaş siyonistler açısından hedefsiz, amaçsız ve ufuksuz bir savaş. Küresel huzursuzluk ve büyük bölgesel gerilim var. Bu yüzden bir çözüm arıyorlar. Paris'te ortaya koydukları bu çözüm, Filistin halkının isteklerini karşılamıyor. Direniş -Hamas ve İslami Cihad- saldırganlık sona ermeden ve işgalciler Gazze'den çekilmeden esir değişimi olmayacağı konusunda mutabakat halinde. Şimdi bazı maddeler öne sürüyorlar ancak bu maddeler saldırganlığın durdurulması, işgalcilerin geri çekilmesi ya da Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yönelik herhangi bir taahhüt içermiyor. Yeniden inşa, güçlerin geri çekilmesi ve saldırganlığın durdurulmasına yönelik bir taahhüt olduğunda, Hamas ve İslami Cihad'ın esir takasına itirazı yok. Prosedürler ve süre konusunda esnekler ancak bu, saldırganlığın durdurulması ve güçlerin geri çekilmesinden sonra başlamalı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55