,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan: Çocuklara erken yaşlarda sorumluluk verilmesi gerekir

Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan: Çocuklara erken yaşlarda sorumluluk verilmesi gerekir
Çocuklara erken yaşlarda sorumluluk verilmesi gerektiğini ifade eden Kişisel Eğitim Uzmanı, Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, sorumluluk bilinciyle yetişmeyen çocukların, ileride hayatın yükünün kendilerine ağır geldiğine dikkat çekti.

Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Kişisel Eğitim Uzmanı, Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Bilinçli Aile ve Gençlerimiz’ seminerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ailenin toplumun temel taşı ve köklü bir kurumu olduğunu ifade ederek, ailedeki sevgi ve güven ortamının mutlu bireylerin yetişmesi açısından önemli olduğunu anımsattı.

Günümüzün aile yapısı, gençlerin sosyal medya alışkanlıkları ve bilinçli nesil yetiştirilmesi ile ilgili örneklerle bir sunum gerçekleştiren Kişisel Eğitim Uzmanı, Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, aile içinde anne ve babaların nasıl iletişim kurması gerektiğine ve yaşanan problemlerin kolayca çözülmesine yönelik yapılması gerekenleri anlattı.

Ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluk yaşandığını, bu olumsuzlukların yaşanmaması için hep birlikte daha duyarlı davranmak gerektiğine vurgu yapan Aslanhan, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocuklarla sağlıklı iletişim kuramadıklarını ifade etti.

“Çocuklara erken yaşta sorumluluk verilmesi gerekir”

Çocuklara erken yaşlarda sorumluluk verilmesi gerektiğini söyleyen Aslanhan, “Sorumluluk bilinciyle yetişmeyen evlatlarımız ilerleyen zamanlarda kendi başına kaldıkları zaman hayatın yükü omuzlarına ağır geliyor ve bunalıma giriyorlar. Erken yaşlarda odasını, yatağını ve oyuncaklarını toplamasını gerektiğini, evin kurallarına uyması gerektiğini çocuğumuza mutlaka öğretelim. Anne ve babalar olarak aslında iyilik yapalım derken, evlatlarımıza en büyük kötülüğü yine biz yapıyoruz ne yazık ki. Çocuklarımızla sağlıklı ve güzel iletişim kurmalıyız, onları çok iyi dinlememiz gerekiyor. Evlatlarımıza sevgiyle yaklaşalım ve onlara sevgimizi belli edelim ki, bizden bulamadıkları sevgi ve ilgiyi dışarıda aramasınlar. Sizin saygı göstermediğiniz, değer vermediğiniz çocuğunuza kimse saygı göstermez. Biz çocuklarımızı erken yaşlarda dinlemez, onlara gereken saygı ve sevgiyi göstermezsek onlarda bizi gelecekte dinlemezler, ne ekersek onu biçeriz. Çocuklarımıza etkili dinlemeyi sağlıklı ve güzel iletişimle öğretmeliyiz. Aileler çocuklarıyla evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne üzücü ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyorlar. Bu yüzden sohbet ortamı oluşturmalıdırlar. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55