,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Öğretmenler hak ettiği değeri görmüyor

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Öğretmenler hak ettiği değeri görmüyor
Öğretmenlerin hak ettiği değeri görmediğini savunan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, bu nedenle öğretmenliğin tercih edilen bir meslek olmaktan giderek çıktığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Öğretmenliğin uzun yıllardır hak ettiği değeri görmediğini belirten Önlü, öğretmenlere sunulan maddi imkânların yetersizliği nedeniyle öğretmenlik tercih edilen bir meslek olmaktan giderek çıktığını, öğrencilerin hayallerini süsleyen bir meslek algısından uzaklaştığını söyledi.

Öğretmenlerin tatmin etmeyen ücretten sosyal saygınlığa, çalışma şartlarından bazısı ölümle sonuçlanan şiddetin mağduru olmaya kadar birçok zorlukla baş etmek durumunda kaldıklarını vurgulayan Önlü, şöyle devam etti:

"Bilginin sosyal, kültürel, teknolojik, ekonomik tüm alanlardaki gelişmeleri doğrudan etkilediği dünyamızda, topyekûn kalkınma idealimiz, öğretmenlerimizin sorumluluğuyla aynı oranda saygınlığını da artıracak mahiyette olmalıdır. Öğretmenlerin, on yıllar boyunca birbiri üzerine eklenmiş pek çok sorunu bulunmaktadır. Öncelikle öğretmenlik mesleği itibar erozyonu yaşamakta ve mesleğin statüsü tartışılmaktadır."  

Sayısı geçen yıllardaki artışına paralel olarak öğretmenlerin sorunlarının da arttığını belirten Önlü, "Alınan kararlar hayata geçirilememiş, verilen sözler unutulmuş, talepler sayısal çoğunluğun gölgesinde görmezden gelinmiştir. Türkiye’de, öğretmenlere, yürüttükleri mesleğin maddi karşılığı hakkıyla ödenmez gerekli saygı gösterilmezse yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha adil bir ülke hedefinde sorumluluk hissedip almaları zorlaşacaktır." diye konuştu.

Açıklamasının devamında Önlü, şöyle dedi: "Biz, öğretmenlik mesleğine değer vermenin ve önemini anlatmanın belirlenmiş bir güne hapsedilmesini, belirlenen günün de mesleğimizin önem ve değerinin anlaşılması çalışmalarından çok ideolojik endoktrinasyon için kullanılmasını doğru bulmuyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55