,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Ara dönem fırsat olarak görülmeli

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Ara dönem fırsat olarak görülmeli
Eğitim ve eğitim camiasının sorunlarının çözüm beklediğini belirten Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, iki haftalık yarıyıl tatilin sorunların çözümü için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yarıyıl tatilinin herkes için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirten Önlü, "Bu ara tatil dönemi, şapkayı önümüze koyarak 'neleri eksik bıraktık, nasıl tamamlarız' diyerek muhasebe yapılacak bir fırsattır. Bu fırsat, eğitim yöneticileri, siyasiler, veliler ve tüm öğrenciler tarafından değerlendirilmelidir. Herkes yetki ve sorumluluk alanında bulunan eksikleri tamamlamak, yapılacak işleri, yenilikleri planlamak için bu ara dönemi bir fırsat olarak görmelidir." dedi.

"Eğitim çalışanlarına ilave tazminat ödenmelidir"

Eğitimin ve eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğuna işaret eden Önlü, "Eğitim çalışanlarının sorunlarından arınmış olarak işinin başına gitmesi önemlidir. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması sona erdirilmelidir. Sıra tayinini de kapsayan kalıcı bir yer değişikliği sistemi kurulmalıdır. Eğitimcilerin motivasyonunu artıran bir kariyer sistemi için yasal düzenleme yapılmalıdır. Meslek kanunundaki eksik ve hatalı kısımlar bir an önce tamamlanmalıdır. İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave tazminat ödenmelidir." diye konuştu.

"Sokak köpeği terörüne dur denilmeli"

İkili eğitim uygulamasına son verilmesi gerektiğini vurgulayan Önlü, şöyle devam etti:

"Eğitim kurumu yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununa kalıcı çözüm bulunmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları belli bir takvim dâhilinde düzenli olarak yapılmalıdır. Okulların ödenek sorunu ivedilikle çözülmelidir. Deprem bölgesinde görev yapan eğitim çalışanlarının hayat ve çalışma şartları iyileştirilmelidir. Eğitimcilere yönelik şiddetin önüne geçecek tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Eğitimin asıl amacı, öğrenciyi daha donanımlı yetiştirme ve yeteneklerini daha iyi geliştirerek hayata hazırlama olmalıdır. Sokak köpeği terörüne dur denilmelidir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55