,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 13. Geleneksel Basın Buluşmasını gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 13. Geleneksel Basın Buluşmasını gerçekleştirdi
Geleneksel Basın Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, zorunlu hizmetin kaldırılıp onun yerine gönüllü hizmetin getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen basın buluşmalarının 13'cüsü Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Şube yönetimi ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı programda açıklamalarda bulunan Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer konuşmasında depremde hayatını kaybeden özelde eğitim çalışanları genelde tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ülkemize başsağlığı dileyerek başladı.

Ülke olarak çok önemli süreçlerden geçildiğini vurgulayan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, "En son yaşamış olduğumuz deprem hem Adanamızda hem de diğer on ilimizde çok ciddi hasarlar oluşturdu. Bunun yanında 50 binin üzerinde kardeşimiz, akrabamız, komşumuz, vatandaşımız vefat etti. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Hastalara Rabbim şifa eylesin, geriye kalanlara da sabır versin." dedi.

"31 yıl önce yol haritamızı çizdiler"

Kuruluş felsefelerinde haksızlığa uğrayanların yanında durmak olduğunu söyleyen Sezer, "Zalime karşı mazlumun yanında, mazlumun elinden tutup ayağa kaldırmayı, en azından safımızı belli edeceğimizi ve o tarafta duracağımızı bize 31 yıl önce yol haritamızı çizdiler ve gösterdiler. Biz de o yolda devam etmeye çalışıyoruz. Hem Adana’da hem Türkiye’de üye ve yetki noktasında güzel bir noktadayız. Bu yıl Eğitim Bir-Sen Adana Şubesi olarak yetki de dokuzuncu yıl. Ağustos ayı'nda yedinci toplu sözleşme yapılacak yine tüm eğitim çalışanlarını temsilen Eğitim-Bir-Sen masada olacak." şeklinde konuştu.

'2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı. Yaklaşık 500 bin öğrencimiz tatile girdi. 33 bin civarında eğitim çalışanı var. Eğitim çalışanlarımız da 16 Haziran itibari ile tatile girdiler. 1 Eylül itibari ile de görevlerine başlayacaklar. Okullar da Eylül ayı'nın ikinci haftası başlamış olacak. Tüm öğrencilerimize iyi bir yaz tatili tüm öğretmenlerimize de vermiş oldukları emeklerden dolayı eğitim çalışanlarımızın tamamına teşekkür ediyorum' diyen Sezer sözlerine şöyle devam etti:

"İlk sinyaller gayet olumlu"

"Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin hızlı bir giriş yaptı ve öğretmenlerle ya da eğitim çalışanlarıyla daha yakın temasta bulundu. Bu başlangıç itibari ile güzel ama biz hep şunu söyleriz: 'Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.' Önümüzdeki süreçte bakacağız ama böyle giderse ilk sinyalleri gayet olumlu. Onun için de Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'e eğitim çalışanlarına göstermiş olduğu bu yakın ilgi ve değerden dolayı da teşekkür ediyorum."

"İnsanlar zorunlu olarak çalışamazlar"

Zorunlu hizmetin kaldırılması noktasında girişimlerinin olduğunu aktaran Sezer, "Zorunlu hizmet ilgili en son 2010 yılında kaldırılmıştı. Şimdi tekrar 2023 yılının 16 Haziran itibari ile de tekrar kaldırıldı. Şunu söylüyorum: 'İstihdam da zorluk çekilen yerler varsa, buralarda insanlar zorunlu olarak çalışamazlar, orada gönüllü çalışması lazım. Bununda çeşitli yolları var. Mesele sadece para meselesi değildir. Fazla para verilince de olmayabilir ama orada insanların gönüllü çalışması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.

"Bir bütçe olması ve aktarılması gerekiyor"

2022 yılında çıkan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda eksik yönlerinin olduğunu ve bunların giderilmesi gerektiğini söyleyen Sezer, okullara bütçe verme girişiminden başarı kaydettiklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"Mesela geçen dönem, 2022 yılında uzun süredir beklediğimiz sorunlardan bir tanesi daha çözülmüştü, okullara bütçe gönderilmesi. Belediyelere nasıl ki İller Bankası’ndan bir bütçe, para aktarılıyorsa, her ay nüfusa, okullardaki öğrenci sayısına, eğitim çalışanları sayısına ve bulunduğu çevreye göre belli bir bütçesinin olması ve aktarılması gerekiyor."

"Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Kozan ve Ceyhan var"

Deprem tazminatıyla ilgili Adana’da kapsama alınmayan ilçeler olduğunu ve bu yönde bu diğer ilçelerinde destek kapsamına alınması yönünde temaslarda bulunduklarını belirten Sezer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adana'nın deprem bölgesi olması dolayısıyla Memur-Sen olarak, deprem tazminatının çalışan tüm kamu çalışanlarına verilmesi noktasında, bunun mücadelesini verdik. Evet, çıktı ve resmi gazete yayınlandı. Adana’da beş tane ilçe var, diğer on tane ilçe yok. Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Kozan ve Ceyhan var. Diğer on ilçemiz olmadığından dolayı bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Bunu hem siyasilerle hem Cumhurbaşkanlığı nezdinde hem de burada AFAD dahil olmak üzere tüm birimler, yetkili olan birimlerle, muhataplarının hepsiyle görüştük. 'Bununla ilgili bir sorun yok, bunu çözeceğiz' dediler. Bugünlerde bekliyoruz, inşallah çözülmelidir."

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55