Edebiyatçı Yazar Selek: Çocukların kitap okumasını istiyorsak, anne ve baba da okumalı

Edebiyatçı Yazar Selek: Çocukların kitap okumasını istiyorsak, anne ve baba da okumalı
Konya 12. Kitap Fuarı’nda konuşan çocuk edebiyatı yazarı Hatice İlayda Selek, çocuklarda okuma alışkanlığının ailede başladığını belirterek, anne ve babaların okuma konusunda örnek olması gerektiğini vurguladı.

Fuarda çocuk edebiyatı alanında eserler kaleme alan Edebiyatçı Yazar Hatice İlayda Selek, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında ailenin rolüne dikkat çekti.

Selek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz ikra ümmetiyiz. Rabbimiz bize ‘Oku, ama Yaratan Rabbinin adıyla oku’ buyurdu. Çocuklar elbette kitap okumalı, fakat okurken Rablerini de bulmalılar. Özellikle anne babalar olarak buna dikkat etmeliyiz.”

Kendi eserlerini de bu anlayışla kaleme aldığını belirten Selek, “Ben aynı zamanda çocuk edebiyatı yazarıyım ve kitaplarımı bu düsturla yazıyorum. Çocukların kitap okumasını istiyorsak, anne ve babalar da okumalı. Bu konuda hepimize görev düşüyor.” dedi.

Okuma kültürünün gelişmesi için ailelerin aktif rol alması gerektiğini vurgulayan Selek, “Çocuklarımızı kitap fuarlarına götürelim, yazarlarla tanışmalarını sağlayalım. Kütüphanelere birlikte gidelim. Onlara alan açarsak hem okuma oranları hem de merak duyguları artar.” ifadelerini kullandı.

Edebiyatçı Yazar Selek: Çocukların kitap okumasını istiyorsak, anne ve baba da okumalı

Edebiyatçı Yazar Selek: Çocukların kitap okumasını istiyorsak, anne ve baba da okumalı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.