,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Ebu Ubeyde'den insani ateşkes ve esir takasına ilişkin açıklama

Ebu Ubeyde'den insani ateşkes ve esir takasına ilişkin açıklama
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalci düşmanın, Gazze'deki 100 kadın ve çocuk esirin serbest bırakılmasını istediğini ancak 5 günlük insani ateşkes ilan edilmesi halinde 50 esiri yalnız serbest bırakabileceklerini duyurdu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, bu akşam yayımladığı ses kaydında işgalcilere verdikleri zayiat ile esir takası ve ateşkes görüşmeleri hakkında konuştu.

Ebu Ubeyde'nin öne çıkan sözleri şöyle:

Mescid-i Aksa Tufanı'nın başlamasından 38 gün sonra mücahitlerimiz, düşman kuvvetleriyle çeşitli yönlerde çatışmaya devam ediyor. Mücahitler gözetleme operasyonları yaparak düşman araç ve kuvvetlerinin bulunduğu yerlere yaklaşarak tanklarını, zırhlı araçlarını ve askerleri için istihkam noktalarını havaya uçurarak düşmana doğrudan saldırılar gerçekleştiriyor, kuvvetlerinin toplandığı yerleri imha ediyorlar.

Mücahitlerimiz son 48 saatte 20 askeri aracı imha etmeyi başardıkları gibi, düşman askerlerinin tahkim edildiği binalara da saldırmışlardır.

Düşman araçlarının ilerleyişi ona daha fazla kayıp verecek ve işgal kuvvetleri attıkları her adımda mücahitlerimizin darbeleri altında kalacaktır.

Kassam Tugayları olarak şunu vurguluyoruz: Direnişi ortadan kaldırma hayalleri, onların yaşadığı büyük yenilgiden ve acı gerçeklikten kaçma girişimidir.

Katarlı arabulucular, 200 çocuk ve 75 Filistinli kadının serbest bırakılması karşılığında, düşman esirlerinden kadın ve çocukların serbest bırakılması yönünde çaba gösterdi.

Düşman, Gazze'deki esir 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını talep etti.

Ancak arabulucular, Gazze'ye insani yardım girişine de izin vermesi koşuluyla 5 günlük bir ateşkese gidilmesi halinde sadece 50 işgal esirinin serbest bırakabileceğini bildirdi.

Buna rağmen düşman hala bunu geciktiriyor ve bundan kaçıyor ve esirlerinin hayatlarını ihmal ediyor."

Ebu Ubeyde'nin konuşmasının ardından Kassam Tugayları, 9 Kasım 2023'te işgal uçaklarının bombalaması sonucu öldürülen kadın asker esirin ölmeden önceki mesajlarını ve cesedini paylaştı.

El-Hayye'den esir takası açıklaması

Bu arada esirler konusunda El Cezire'ye konuşan HAMAS Siyasi Bürosu üyesi Halil el-Hayye ise 5 gün boyunca her gün 10 mahkumun serbest bırakılacağı ciddi bir aşamaya girdiklerini belirterek, "İşgal, 100 esirin isminin yer aldığı bir liste sundu, biz de arabuluculara listedeki sadece 50 kişiyi tanıdığımızı ve bir belgeye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Ateşkes olsun ki geri kalanını farklı gruplarla arayabilelim." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55