,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 21 °C

Ebu Ubeyde: Şu ana kadar 720 işgal aracını imha ettik ve saldırı durmadan esir müzakereleri olmayacak

Ebu Ubeyde: Şu ana kadar 720 işgal aracını imha ettik ve saldırı durmadan esir müzakereleri olmayacak
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'de kara saldırılarının başlangıcından bu yana 720 işgal aracını tamamen veya kısmen imha ettiklerini belirtti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalci rejimin, esirlerinin canlı kalmasını istiyorsa saldırıyı durdurmaktan başka seçeneğinin olmadığını vurguladı.

Ebu Ubeyde, bu akşam yayımladığı sesli mesajda işgal saldırılarının üzerinden 76 gün geçtiğini belirterek mücahitlerin halen işgal saldırılarına karşı direndiğini ve devasa cephaneliğine rağmen işgale ağır kayıplar verdirttiğini kaydetti.

Mücahitlerin, işgal kuvvetlerini mevcut her türlü silahla hedef aldığını ve ölümcül tuzaklara çektiğini ifade eden Ebu Ubeyde, şu ana kadar onlarca işgal askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirterek işgal saldırıları devam ettikçe bu kayıpların artacağını vurguladı.

Ebu Ubeyde, Gazze'de kara saldırılarının başladığı günden bu yana mücahitlerin tamamen veya kısmen imha ettiği işgal aracı (tank,buldozer, personel taşıyıcı, kamyon vs.) sayısının 720'yi bulduğunu aktardı.

Geçen hafta mücahitlerin 15'ten fazla başarılı keskin nişancı operasyonunun yanı sıra silahlar ve el bombalarıyla 12'den fazla çatışma gerçekleştirdiğini söyleyen Ebu Ubeyde, ayrıca tahkimatlara, işgal askerlerine ve araçlarına karşı patlayıcılar, fedai eylem bombaları kullanıldığını ifade etti.

İşgalci rejimin, Kassam'ın hizmet dışı kalmış tünelleri ile roketatarları, boşaltılan askeri yerlerin vurarak bir başarı ve zafer süsü vermeye çalıştığına dikkat çeken Ebu Ubeyde, "Düşman, tarihin tecrübelerinden tek bir ders bile almamış ki daha önce halkımızın liderlerini ve binlerce mücahidi katletmiş ama onların kanları bize zafer getirmişti." dedi.

"Esir takasının tek yolu saldırıların durmasıdır"

Ebu Ubeyde, "Düşmanın, direnişi ortadan kaldırma hedefi başarısızlığa mahkumdur ve bu tartışılmaz bir gerçek haline gelmiştir." diyerek esirlerin durumuna ilişkin şunları kaydetti:

"Esirlerin kurtarılması hedefine gelince, düşmanın başarısız baskınları, savaşın ilk gününden itibaren ilan ettiğimiz şeyi yani bu konunun tek çözüm yolunun takas olduğunu kanıtlamıştır.

Saldırganlığın devamı, bırakın doğrudan askeri operasyonlarla esirlerin serbest bırakılması ihtimalini; esirlerin serbest bırakılmasına bile izin vermiyor.

Eğer düşman ve taraftarları, esirlerinin canlı kalmasını istiyorsa, saldırganlığı durdurmaktan başka çareleri yoktur ve bu geri dönüşü olmayan bir karardır."

Ebu Ubeyde, konuşmasının devamında Batı Şeria'da, Yemen'de ve Lübnan'da direnişe desteklerini veren mücahitleri selamladı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55