,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Ebu Ubeyde, Kassam mücahitlerinin kahramanlıklarından anekdotlar paylaştı

Ebu Ubeyde, Kassam mücahitlerinin kahramanlıklarından anekdotlar paylaştı
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, mücahitlerin son 3 günde Gazze'de işgalci siyonistlere karşı yaptıkları özel operasyonlarla birçok işgalciyi öldürüp yaraladığını belirterek bazı operasyonlardan notlar paylaştı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, bu akşam görüntülü bir video ile Aksa Tufanı operasyonunun 48'inci gününde direniş operasyonlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Mücahitlerin tüm mevzilerde ve Gazze'nin tüm bölgelerinde Allah'ın yardım ve desteğiyle vahşi siyonist saldırganlığa karşı koymaya devam ettiğini belirten Ebu Ubeyde, işgalin kara saldırısının başlamasında bu yana 335 siyonist askeri aracı tamamen veya kısmen imha ettiklerini söyledi.

Son 3 günde vurdukları tank sayısının ise 33 olduğunu aktaran Ebu Ubeyde, ayrıca tahkimat, toplanma ve askeri alanlardaki askerleri ve piyade kuvvetlerini hedef alan düzinelerce operasyon yaptıklarını; roketler, anti-personel silahları, havan topları ve füzeler kullandıklarını kaydetti.

Son 3 günde mücahitlerin, işgal araçlarının dışarısında bulunan düşman kuvvetlerine karşı birçok özel operasyon düzenlediğini söyleyen Ebu Ubeyde, bu operasyonlardan bazılarını şöyle anlattı:

İşgalciler Kassam pususuna düştü

"Bir grup mücahidimiz geçtiğimiz salı günü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Tawam bölgesinde pusu kurdu. Düşman personel taşıyıcısı, pusu alanına askerlerini indirdikten sonra mücahitlerimiz sıfır mesafeden onlara bomba ve makineli tüfeklerle saldırdı. Bunun sonucunda en az 5 siyonist asker öldü. Daha sonra gelen siyonist kurtarma kuvvetlerini de mücahitlerimiz başka bir pusuya düşürdükten sonra güvenli bir şekilde geri çekildiler.

Tek bir mücahit tek başına 8 işgalci askeri etkisiz hale getirdi

Salı günü öğleden sonraki başka bir operasyonda ise bir mücahidimiz Şeyh Rıdvan Mahallesi'ndeki Rantisi Hastanesi'nin doğusunda personel taşıyıcıdan inen 8 siyonist askere saldırdı. Onlarla 10 metrelik mesafeden ateş açtı ve öldürüp yaraladı. Mücahidimiz Allah tarafından korundu.

Salı sabahı Beyt Hanun'da bir grup Kassam mücahidi, anti-personel silahıyla 6 kişiden oluşan düşman piyade kuvvetini hedef aldı.

Tünele kurdukları bubi tuzağıyla işgalcileri havaya uçurdular

Dün öğleden sonra mücahitlerimiz, Cibaliye Kampı'nın kuzeyindeki Kalibu Tepesi'ndeki tünellerimizden birini havaya uçurmaya çalışan bir siyonist kuvvet tespit etti. Bunun üzerine mücahitlerimiz, tünelin gözüne bubi tuzakları kurdu ve içerisindeki düşman kuvvetleriyle birlikte havaya uçurarak kesin can kayıplarına neden oldu. Ardından işgal askerlerinden biri, keskin nişancımız tarafından vurularak öldürüldü.

"Mücahitlerimiz Allah'ın koruması altında çatışma alanından güvenli bir şekilde çekildi"

Siyonist bir kuvvet bugün yani perşembe günü şafak vakti, Zeytun Mahallesi'ndeki Selahaddin Caddesi üzerindeki Kuveyt Döner Kavşağı yakınındaki bir binayı işgal etmek için ilerledi. Mücahitlerimiz onlara sıfır mesafeden saldırarak Merkava tankını, üzerinde bir asker varken imha etti. Mücahitlerimiz daha sonra binaya barikat kurmaya hazırlanan piyade kuvvetlere saldırdı ve onları öldürüp yaraladı. Mücahitlerimiz Allah'ın koruması altında çatışma alanından güvenli bir şekilde çekildi."

Kassam mücahitlerinin mevzi ve muharebe alanında köklü bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Ebu Ubeyde, mücahitlerden bazılarının 30 günden fazladır mevzisinde olduğunu ve halen hedefini beklediğini vurguladı.

"Saldırganlık ne kadar uzun olursa olsun düşmanla yüzleşmeye hazırız"

Ebu Ubeyde, işgalci düşmanın halen gerçek kayıplarını sakladığını belirterek, karadan işgalin ve nazi saldırganlığının sürmesi halinde işgale daha fazla kayıp yaşatacaklarının kaydetti.

Ebu Ubeyde, "Allah'ın yardımıyla savaşmaya devam etmeye hazırız. Saldırganlık ne kadar uzun olursa olsun ve boyutu ne olursa olsun, düşmanla yüzleşmeye hazırız." ifadesini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55