,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Durmaz: “Neslin ihyası için kötülüğe giden yollar kapatılmalı”

Durmaz: “Neslin ihyası için kötülüğe giden yollar kapatılmalı”
Son zamanlarda artan çocuk istismarlarıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, suçlu üretip kendini gizlemeyi başaran sistem ıslah edilmedikçe bataklıkların kurumayacağını kaydetti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, çocuk istismarlarıyla ilgili nasın açıklaması yayımladı.

Son dönemlerde küçük çocuklara yönelik istismar olaylarında ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Durmaz, "Maalesef ki son dönemlerde küçük çocuklara yönelik istismar olaylarında ciddi artışlar yaşanıyor. Kaçırılıp cinsel istismara maruz kaldıktan sonra katledilen minik Eylül olayıyla birlikte benzeri meseleleri daha çok duymaya başladık. Kaçırıldıktan sonra cinsel şiddete maruz kalıp katledilen masum çocukların durumu, şiddet ve istismar olaylarının en acısı ve düşündürücüsüdür." dedi.

Toplumun özünden uzaklaşması sonun bu olayların yaşandığına işarte eden Durmaz şöyle dedi: "Toplum neden bu hale geldi, manevi değerlerine bağlı olarak bilinen toplumumuz nasıl oldu da özünden bu kadar uzaklaştı? Biliyoruz ki toplumun özünden uzaklaşması bir anda olmadı. Çarpık düzenin dayatması neticesinde insanlarımız değerlerinden uzaklaştıkça, olumsuzluklar ve toplumsal sorunlar çoğaldı. Kötülüğe ve hayâsızlığa giden yollar açık tutulduğundan ve kimi zaman devlet bünyesindeki kurumlar tarafından teşvik edildiğinden dolayı sorunlar da artışlar yaşandı."

“Topluma manevi açıdan şuur kazandıracak projeler hayata geçirilmelidir”

Gençliği özünden uzaklaştıran uygulamalara karşı çözüm odaklı bir irade ortaya konması gerektiğini belirten Durmaz, "Çoğalan sorunlara karşı mutlak çözümler ortaya konmadıkça günübirlik tedavilerle amaca ulaşılamaz. O yüzden, gençliği özünden uzaklaştıran uygulamalara karşı çözüm odaklı bir irade ortaya konmalıdır. Toplumu bilinçlendirecek ve sorunlara kesin çare olacak bir iradenin ortaya konması, yeni neslin istenilen ve hedeflenen bir şekilde yetişmesine katkı sağlayacaktır. Çeşitli projelerle manevi değerlerinden uzaklaştırılmış yeni neslin yeniden özüne dönmesi, mevcut sorunların mutlak çözümünü de beraberinde getirecektir. Bunun için bir an evvel topluma manevi açıdan bilinç ve şuur kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

“Çürük sisteme sahip çıkmak toplumun faydasına değildir”

Suçlu üretip kendini gizlemeyi başaran sistem ıslah edilmedikçe bataklıkların kurumayacağına değinen Durmaz, "Yasal güvenceler öne sürülerek çürük sisteme sahip çıkmak toplumun faydasına değildir. Bundan vazgeçilmelidir. Suçlu üretip kendini gizlemeyi başaran sistem ıslah edilmedikçe bataklıkların kurumayacağı bilinmelidir. Bu konuda elbette devlet üzerine düşeni yapmak zorundadır, kötülüğe giden yolları kapatmak mecburiyetindedir. Özellikle ülkenin geleceğini etkileyecek yeni dönemde, Müslüman toplumumuzun en önemli beklentilerinden biri de budur."

Durmaz açıklamsının devamında toplumun manevi gelişimi ve genç neslin ihyası için kolları sıvayıp çözüm odaklı adımlar atmaları gerektiğine işaret ederek şöyle dedi: "Aynı zamanda toplumun geleceği açısından dertli olanlar, İslami ve insani değerlere bağlı bir neslin yetişmesi hedefiyle çalışma yapan hassasiyet sahibi kişi ve kesimler de kendilerini sorumlu görerek toplumun manevi gelişimi ve genç neslin ihyası için kolları sıvayıp çözüm odaklı adımlar atmaları gerekir. Bunları, toplumun ihyası için, dünya ve ahiret saadeti için, gençliği içinde bulunduğu durumdan sahil-i selamete çıkarmak için yapmak gerekir."

“Çözüm için meselelerin sebep-sonuç bağlamında ele alınması gerekir”

Olayların sadece sonuçlar üzerinden değerlendirilmesinin kesin sonuca ulaştırmadığını, mutlak çözüm için meselelerin sebep-sonuç bağlamında ele alınması gerektiğini belirten Durmaz şu ifadelere ter verdi:

"HÜDA PAR olarak olayların sadece sonuçlar üzerinden değerlendirilmesinin kesin sonuca ulaştırmadığını, mutlak çözüm için meselelerin sebep-sonuç bağlamında ele alınması gerektiğini belirtiyoruz. Eğer mutlak çözüm isteniliyorsa sivrisineklerle uğraşılmaktan vazgeçilmeli, bataklığın kurutulmasıyla uğraşılmalıdır. Bu konuda bizler, çocuklara yönelik istismar meselelerinin bir daha yaşanmaması ve İslami ahlak anlayışının toplum içinde yer edinmesi adına çalışmalarımıza hız vererek üzerimize düşeni yapmaya, kötülüğe giden yolların engellenmesi için mücadelemizi sürdürmeye ve doğruları dile getirerek insanlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55