,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Dünya ve İslam âlemi Gazze'de yaşananlar karşısında iyi bir sınav vermedi

Dünya ve İslam âlemi Gazze'de yaşananlar karşısında iyi bir sınav vermedi
"Çocuklar Uyurken Sessiz Olunur Ölürken Değil" basın açıklamasında konuşan Eğitim Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, Gazze'de yaşananlar karşısında dünya ve İslam âleminin iyi bir sınav vermediğini, kaydetti.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına, ellerinde işgal rejimi ve işbirlikçilerini lanetleyen, Filistin, Gazze ve HAMAS'ı destekleyen pankartların taşındığı basın açıklamasına Eğitim Bir-Sen üyesi çok sayıda eğitimci katıldı.

"Zulme rıza zulüm, zalime yardım ölümdür"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şubeler adına basın açıklamasını okuyan Yaklaşık 50 gündür Gazze'de devam eden işgal rejiminin soykırımını lanetlemek için toplandıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Şekerci, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmen duyarlılığı ile yıkılan okulların, öldürülen öğrencilerimizin, okullarından edilen öğretmenlerin ve hunharca katledilen Filistin halkının hesabını sormak için toplanmış bulunuyoruz. Tarihin en karanlık vakitlerinden birini yaşıyoruz. Yıllarca soykırım masallarıyla insanlığı uyuttular. Zulme uğradık deyip, zulmün kitabını yazdılar. Hâlâ anlamayan varsa açsın gözünü uyansın. Bugün komşunun evini yakan yarın senin kapına da benzin dökecek, bu sıra mutlaka sana da gelecek. Önce komşumuzun evindeki yangını söndürelim, sonra zalimin yakasına yapışıp hesap soralım. Zira zulme rıza zulüm, zalime yardım ölümdür. Yaklaşık 50 gündür 15 bin kardeşimiz şehit oldu. Gazze'de şehit olan kardeşlerimizin sayısı üç yıl süren Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz şehit sayısından daha fazla. 15 bin şehidin 6 binden fazlası çocuk,  4 bini kadın. İşgal devleti İsrail, bilinçli bir şekilde çocukları ve kadınları öldürüyor. Terör devleti İsrail'in yaptığı tam bir vahşettir, soykırımdır." dedi.

Eğitim Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci

"İşgalciler her türlü yasaklı silah kullanarak savaş suçu işlemeye devam ediyor"

Filistin halkının 75 yıldır sayısız zulme ve katliama maruz kaldığını belirten Şekerci, "Yaşanan sürgünler neticesinde dünyanın birçok yerine dağılan Filistinli sayısı ne yazık ki, Filistin'de yaşayan Filistinli sayısından daha fazla. Katil sürüsü İsrail, bir taraftan katliamı yapıyor diğer taraftan, ordusunu dünyanın sözüm ona en ahlaklı ordusu olarak ilan ediyor. Soruyorum sizlere! Dünyanın en ahlaklı ordusu hastaneleri bombalar mı? Okulları bombalar mı? İbadethaneleri bombalar mı? Kadın, çoluk-çocuk, ihtiyar demeden masum sivilleri öldürür mü? Propaganda silahını kullanarak kendini dünyanın en ahlaklı ordusu olarak lanse eden katiller sürüsü fosfor bombası dâhil her türlü yasaklı silah kullanarak savaş suçu işlemeye devam ediyor." diye konuştu.

"Ateşkes kalıcı hale getirilemezse bir bu kadar insan daha öldürülecek"

İşgal rejimi vahşetinin tüm hızıyla devam ettiğini ve dünyanın yaşananlar karşısında iyi bir sınav vermediğini ifade eden Şekerci, "İslâm dünyası da maalesef iyi sınav vermiyor, gösterilen çabalar yapılan kıyımı engellemeye yetmiyor. Ancak dünyanın dört bir tarafında HAMAS lideri İsmail Heniye'nin ifade ettiği üzere özgür halklar caddeleri, meydanları dolduruyor,  yapılan vahşete isyan ediyor, hükümetleri daha fazla müdahil olmaya zorluyor. Gelinen noktada, bütün çabaların neticesinde esir takasını da içeren dört günlük bir ateşkes sağlandı. Eğer ateşkes kalıcı hale getirilemezse bir bu kadar insan daha öldürülecek ve Gazze'nin güneyinde de büyük zulümler yaşanacaktır." şeklinde konuştu.

"Sultan Selahaddin'i ve nice Fatihleri yetiştiren bu ümmet, kardeşlerimizin kanını yerde bırakmayacak daha nice yiğitler yetiştirecektir"

İşgal rejimi ve işbirlikçilerine seslenen Şekerci, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sizi durdurmaya gücümüz yetmiyor olabilir.  Bugün, merhamet elimizle insanî yardım yapan, siyonistlerin mallarını boykot eden, eylem, yürüyüş, miting yapan bizlerin gün gelecek adalet eli ile dünyaya yeni bir nizam verecektir O gün geldiğinde dünyayı ifsat eden küresel güçler için hiç de kolay olmayacaktır. Biz inanıyoruz ki Gazze'de yapılan bu zulümler sonunuzun başlangıcı olacak. Dünyanın ilanihaye böyle gitmeyeceğini bilin ve aklınızı başınıza toplayın. İslâm ümmeti küllerinden doğacak ve bütün zamanların, bütün zulümlerin intikamını alacaktır. Son iki yüz yıldır bize yaşattıklarınızı, unutmadık, unutmayacağız, günü gelecek yaptığınızın bedelini ödeyeceksiniz. Mazlumların ahı önünde sonunda sizi yakıp yok edecek. Biz, Kudüs Şairi Mehmet Akif'in izinden giden eğitimciler olarak, bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde haykırıyor ve diyoruz ki, Gazzeli çocukların eğitim haklarının elinden alınmasını, okula gitmesi gereken çocukların mezara girmesini, öğretmenlerin öğrencilerinden ayrı kalmasını, kadınların, masum sivillerin öldürülmesini asla kabul etmiyoruz. Ey katiller sürüsü, canilikte Firavun'a, Nemrut'a rahmet okuttuğunuzu görüyor ve not ediyoruz. Şunu bilin ki, Sultan Selahaddin'i ve nice Fatihleri yetiştiren bu ümmet, kardeşlerimizin kanını yerde bırakmayacak daha nice yiğitler yetiştirecektir."

Basın açıklaması, Gazze'de şehid edilen çocukları temsilen Filistin bayrağının renklerini taşıyan balonların gökyüzüne bırakılması ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55