,
  • BIST 9997.17
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

"Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinliklerine yoğun ilgi

"Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinliklerine yoğun ilgi
Batman İdeal Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 5-13 Mayıs "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikler sürüyor.

​"Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Batman İdeal Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ilahi konseri büyük ilgi gördü.

Bu kapsamda, Dernek tarafından gençlere yönelik ‘İlahi Şöleni’ adıyla bir konser düzenlendi. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği konsere çocuk ve kadınlar da büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Konserin verildiği alanda büyük brandalara “Kur’an ayet ayet bir bütündür, Kur’an bizler için slogan değil organ, Kur’an İslam’ın selameti reçetesidir.” ile “Uyuşturucu önce güldürür sonra öldürür, Uyuşturucu karşıtıyız Kur’an ağışıyız, Uyuşturucu kullanma kullanılma” şeklinde yazılar yazılarak Fransa’nın Kur’an-ı Kerim’e karşı küstah açıklaması ve uyuşturucunun zararlarına dikkat çekildi.

İlahi konseri öncesi Araştırmacı-Yazar Mehmet Emin Süçtü tarafından geçlere kısa bir konuşma yapıldı.

Allah (celle celaluhu) bu haftayı İslami gençliğin uyanışına vesile kılması temennisinde bulunan Sütçü, “Mekke’de O Kutlu Nebi ile gelen, o kutlu davanın 50-60 tane gencin omuzlarında yükseldiğini hatırlayın. Bedirdeki o büyük zaferin 100-200 tane gencin gayretleriyle, o 200 gencin imzasıyla elde edildiğini hatırlayın. Şunu bilin ki hak ve batıl bütün davalar geçlerin omuzlarında yükselir. O halde şunu iyi bilin ki yeryüzünde Allah’ın (celle celaluhu) dini davası sahipsiz kalmayacak hiçbir zaman. O halde Müslüman gençler olarak bu davayı biz sahiplenip bizler omuzlayalım. Bütün davalar gençlerin omuzunda yükseldiği için bütün hesaplar da gençler üzerinden yapılır. Eğer gençler saptırılırsa davalarda amacından, gayesinden sapar. O yüzden vazife büyük, her bir gencimiz omuzundaki yükün ağırlığının farkına varmalı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ilahi sanatçıları Özcan Atsat, Bilal Dalkılıç, Derviş Madsor ile Ömer Güneş tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Konserin sonlarına doğu seslendirilen ilahiler eşliğinde alandaki gençler de halay çekti.  

Konserin sonunda daha önce yapılan ses yarışmasının birinci ve ikincisi tarafından birer ilahi seslendirildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55