,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Dünya Kudüs Haftası Yüksek Konseyi'nden Kudüs için birlik çağrısı

Dünya Kudüs Haftası Yüksek Konseyi'nden Kudüs için birlik çağrısı
Dünya Kudüs Haftası Yüksek Konseyi, İstanbul'da düzenlediği basın açıklamasında; alimler, siyasiler, medya kuruluşları, STK'ları ve şahısları Kudüs için harekete geçmeye davet etti.

Dünya Kudüs Haftası Yüksek Konseyi; alim ve davetçiler, kurum ve kişiler başta olmak üzere farklı kesimlere sahip birçok kurum ve derneğin katılımıyla İstanbul'da basın açıklaması düzenledi. Rehber TV İstanbul stüdyolarında okunan basın açıklaması canlı olarak yayımlandı.

Düzenlenen basın açıklamasına; Eritre Alimler Birliğinden Dr. Burhan Said ve Dr. Hasan Selman, Filistin Alimler Birliğinden Dr. Mahmut Şecravi, Dr. Mehdi Kuveydır ve Dr. Ömer Ceyyusdi, Suriye'den Muaz Bellul, Mısır'dan Dıya Verdiyan, Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Molla Cemal Çınar, Genç İTTİHAD İstanbul Temsilcisi Ahmet Karaduman ve Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Gönül katıldı.

Arapça ve Türkçe okunan basın açıklamasının Arapça metnini Eritre Alimler Birliğinden Dr. Hasan Selman; Türkçe metnini ise Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın okudu.

video

"En kalbi duygularla Filistin topraklarındaki direnişi selamlıyoruz"

İslam dünyasının farklı ülkelerinden, âlim ve davetçiler, kurum ve kişiler başta olmak üzere farklı kesimlere sahip birçok kurum ve derneğin; Kudüs'ün seslenişine, yıkım ve bölünmeyle pençeleşen Mescid-i Aksa'nın yakarışlarına ve işgalci siyonistlerin zulmü altında ve aynı inancın evlatları tarafından ihanete uğrayan Filistin halkının feryatlarına cevap verdiğini belirten Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, "Öncelikle Filistin halkını, ilk kıblemiz, Peygamberimizin İsra'sı ve Mescid-i Aksa'da nöbet tutanları, Gazze'de ambargo altında olanları, Batı Şeria'da ve 1948 topraklarında sebat eden halkımızı selamlıyoruz.  Alimler başta olmak üzere tüm İslam dünyası Allah-u Teala'dan sonra Filistin halkına karşı umudunu kaybetmemiştir. Dünya Kudüs Haftası katılımcıları olarak, en kalbi duygularla Filistin topraklarındaki direnişi selamlıyoruz. Alimler ve İslam ümmeti, bu yiğit direniş etrafında toplandığını ve ümmetin, siyonist saldırganlığı püskürtmek, caydırmak ve ortadan kaldırmak için eşsiz direnişin yanında olmak gerektiğini ifade etmektedir. Allah-u Teala ayeti kerimede şöyle buyuruyor; 'Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rezil rüsva etsin, onlara karşı size yardım ve zafer ihsan buyursun, baskı ve zulüm altında inleyen mümin toplulukların gönüllerini ferahlatsın." dedi.

"Siyonist varlık, sadece Filistin'e ve halkına değil, tüm ümmete düşman olan işgalci ve gaspçı bir varlıktır"

Dünya Kudüs Haftası katılımcıları olarak; Filistin'in, ümmetin davası olduğunu vurguladıklarını hatırlatan Yaşasın, "Bu dava, tüm Müslümanların ve özgür halkın kalbindedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, tüm ümmetin vatanıdır. Siyonist varlık, sadece Filistin'e ve halkına değil, tüm ümmete düşman olan işgalci ve gaspçı bir varlıktır. Tüm dünya kabul etse dahi, bu yabancı ve ecnebi varlığın Filistin topraklarında var olma hakkına ve sözde devletini kurma hakkına sahip olması mümkün değildir. Bu nedenle, siyonist varlığın Filistin topraklarındaki herhangi bir hakkının tanınmasının şer'en ve hukuken hükümsüz olduğunu ve en temel ahlak ve insan hakları kurallarına aykırı olduğunu vurguluyoruz. Dünya Kudüs Haftası katılımcıları olarak, bazı yönetimlerin, siyonist varlıkla tüm siyasi, ekonomik, akademik ve kültürel biçimleriyle normalleşme çabasının Allah'a, Resulüne, Müminlere, Kudüs'e ve mübarek Mescid-i Aksa'ya ihanet olduğunu vurguluyoruz." şeklinde konuştu.

"Siyonist varlıkla atılmak istenen bu adımlar ne kendi tahtlarının ne de konumlarının güvenliğini sağlamayacaktır"

Dünya Kudüs Haftası Yüksek Konseyi katılımcıları olarak, yönetimlerden kendileri için dünya ve ahirette yüz karası olacak olan bu rezil normalleşme çabalarına son vermelerini talep ettiklerinin altını çizen Yaşasın, "Siyonist varlıkla atılmak istenen bu adımlar ne kendi tahtlarının ne de konumlarının güvenliğini sağlamayacaktır. Katılımcılar olarak, normalleşme tehlikesini destekleyen meşruiyet ve savunuculuğun karşısında İslam ümmetinin farklı ülkelerindeki alimlerin ve vaizlerin rolünün gerekliliğini vurguluyoruz. Siyonistlerle normalleşme girişimlerine ve çağrılarına karşı koymada ve Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yolculuk yaptığı yeri ve Kudüs şehrini desteklemede minberin rolünün aktif hale getirilmesinin gerekliliğini görüyoruz. Alimleri ve davetçileri normalleşmeye karşı durmada ve İslam toplumlarını normalleşmeye düşmekten korumada önemli bir rol oynamaya çağırıyoruz. Dünya Kudüs Haftası katılımcıları olarak, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli saldırıları, mezarlıklara ve vakıflara yönelik düşmanlıklarını şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Yahudileştirme projelerinin ve siyonist işgalcilerin, mübarek Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekânsal olarak bölme planlarının önüne geçmek için İslam ülkelerindeki tüm aktif ve etkin kuruluşları acilen harekete geçmeye çağırıyoruz." diye belirtti.

"Siyonistlerle yüzleşmenin, tüm İslam dünyasına dönük tehlikeyle yüzleşmek ve mücadele etmek olduğunu bildiriyoruz"

Alimler, siyasiler, medya kuruluşları, resmi ve sivil toplum kuruluşlar da dahil olmak üzere kurum ve şahıslar düzeyinde ümmetin özgür kişiliklerine seslenen Yaşasın, "Program ve ajandalarının başında sürekli olarak Filistin'i bulundurmaları ve gündemlerinden düşürmemeye davet ediyoruz. Filistin'i savunmanın ve korumanın bizzat ümmeti koruma olarak görüyor ve siyonistlerle yüzleşmenin, tüm İslam dünyasına dönük tehlikeyle yüzleşmek ve mücadele etmek olduğunu bildiriyoruz. Allah-u Teala ayeti kerimede şöyle buyurur; De ki: durmadan bir şeyler yapın; yaptıklarınızı Allah da peygamberi de müminler de görecektir. Sonunda, gizliyi de açığı da bilenin huzuruna çıkarılacaksınız ve O, size yapmış olduklarınızı haber verecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55