,
  • BIST 10006.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Dünya Kudüs Günü İstanbul'da farklı etkinliklerle kutlanacak

Dünya Kudüs Günü İstanbul'da farklı etkinliklerle kutlanacak
​Kudüs Günü Platformu, her Ramazan'ın son cuması kitlesel olarak kutladıkları Dünya Kudüs Günü'nü, Covid-19 nedeniyle farklı etkinliklerle icra edeceklerini duyurdu.

İstanbul'da 22 farklı STK'nın destek verdiği Kudüs Günü Platformu, alternatif kutlamalar için halka çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin yazlı açıklamada bulunan Kudüs Günü Platformu Sözcüsü Mehmet Şahin, bu yıl şehrin Filistin bayraklarıyla süsleneceğini, televizyon programları yapılacağını ve Fatih Camii'nde her kurumdan bir temsilcinin katılacağı şekilde basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Kudüs Günü Platformu tarafından yapılan açıklamada, "1979 yılından bu yana Ramazan ayının son cuması bütün dünyada konuya duyarlı insanlar ve Filistinliler tarafından Dünya Kudüs Günü olarak çeşitli etkinliklerle ihya edilmekte, Kudüs'ün İslam ümmeti açısından önemi vurgulanmakta, aynı zamanda Siyonist rejimin ABD den aldığı destekle uluslararası hukuka aykırı olarak  Kudüs'ü işgalci rejimin başkenti ilan etmesine tepki gösterilmektedir." ifadelerine yer verildi.

 "Osmanlı bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Kudüs'le bağlarımız sadece imani değil aynı zamanda da tarihidir." denilen açıklamanın devamında,  "Kudüs ve civarı 400 yıl Osmanlı yönetiminde kalmış, birinci dünya savaşında yenilen Osmanlılar, 1917 yılında Kudüs'ten çekilmek zorunda kalınca Kudüs İngilizlerin yönetimine geçmiştir. Daha sonra İngilizlerin ve BM nin verdiği destekle bölgeyi terörize eden Siyonist çeteler Filistin halkının büyük çoğunluğunu topraklarından çıkartarak 14 Mayıs 1948 de işgalci israil devletini ilan etmişlerdir." ifadeleri kullanıldı.

Platform, yapacakları etkinlikler şu şekilde açıkladı:

"-15-22 Mayıs tarihleri arasında evlere, araçlara, işyerlerine, sokaklara  Filistin bayrakları asılacak.

-20 Mayıs Çarşamba gecesi saat 22.00 Rehber TV de canlı yayınla olarak Kudüs Günü programı yapılacak.

-21 Mayıs Perşembe saat 22.00  Kudüs TV de canlı yayınla Kudüs Günü programı yapılacak.

-22 Mayıs Cuma günü cuma namazı vakti sonrası Fatih Camii avlusunda Kur'an-ı Kerim tilaveti, dua ve basın açıklaması yapılacak. Basın açıklaması sosyal mesafe kuralları ve önleyici tedbirler alınarak platform bileşeni kurumların birer temsilcisiyle yapılacak." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55